Nieuws

Flyer V-serie wint anwb test

In het juninummer van de Kampeer&Caravan Kampioen testte de redactie twaalf elektrische vouwfietsen. De vouwfiets van Flyer werd hierbij tot winnaar uitgeroepen.

De Flyer vouwfiets behaalde in alle drie de beoordelingscategorieën (samenvouwen, rijeigenschappen en zitpositie/instelbaarheid) de maximale score van 5.

Laag gewicht
‘Op de camping is een elektrische vouwfiets het ideale vervoermiddel voor een ritje naar de bakker of de markt in een nabijgelegen dorp. Hij is eenvoudig mee te nemen in caravan of camper. Het gewicht is lager dan dat van een normale elektrische fiets en je hebt geen fietsdrager nodig,’ aldus de jury.

In het juryrapport valt verder te lezen: ‘De Flyer scoort op alle onderdelen goed en de uitrusting is gebaseerd op hoogwaardige onderdelen. De rijeigenschappen zijn subliem, de fiets stuurt mooi strak en daarbij is de zitpositie goed instelbaar, ook voor lange personen.’

De conclusie
‘Er zijn twee fietsen die er duidelijk uitspringen: de Flyer V-serie en de Sparta Fold E. Wie geen concessies wil doen aan kwaliteit en gebruiksgemak en de hoge aanschafprijs voor lief neemt, komt uit bij de elektrische vouwfiets van Flyer.’

Naast Flyer werden de volgende merken getest: 2Bikes, Beixo Electra, Buzbike, E-4Motion, Eco Traveller, Silent Force, QWIC, Sparta en Velosolex.
Een PDF van de complete test vind je hier

Bron: Tweewieler.nl


Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top