45kmh

Gazelle CityZen Speed

cityzen

[Update 16-02-2016: De nieuwe versie van de CityZen is genomineerd voor de titel Speed E-Bike van 2016…meer info]

Snelle e-bikes beginnen steeds gewoner te worden. De nieuwe Gazelle CityZen Speed is zo’n ‘gewone’ speed pedelec. Hoewel gewoon, het is eigenlijk een wolf in schaapskleren. Want het blijft natuurlijk vrij bijzonder dat je met niet al te veel inspanning brommersnelheden kunt halen.

Toch ziet de CityZen er vrij normaal uit. In dit geval is dat een compliment. Veel snelle elektrische fietsen zijn zwaar en lomp. De Gazelle ziet er uit als een gewone sportieve fiets. Alleen de accu op de schuine buis verraad al van een afstandje dat je toch echt met een elektrisch model te maken hebt.

CityZen Speed = 45 km/u
Een snel elektrisch model zelfs. In het geval van de Cityzen komt die snelheid uit de Bosch Performance motor in combinatie met een 400Wh accu. Samen met de 10 derailleurversnellingen en hydraulische schijfremmen is dit echt zo’n fiets waarvoor je de auto zou laten staan. Een lichtgewicht aluminium frame, de hoge velgen, verende voorvork, totaalgewicht van 20,5 kilo….je zou de fiets duurder inschatten dan de 2999,- euro waarvoor je hem meekrijgt.

CityZen C8 HM
Ben je niet zo’n snelheidsduivel, of wil je gewoon niet met een helm op fietsen dan is de CityZen er ook in een andere uitvoering. De C8 HM heeft acht versnellingen, andere banden en een gewone vaste voorvork. Deze fiets komt op 2599,- euro.

Beide fietsen zijn in heren en dames uitvoering beschikbaar en in diverse maten. Check de site van Gazelle voor meer informatie.

 

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top