Nieuws

Gazelle Paris collectie, nieuwe e-bikes met lage instap en middenmotor

Gazelle heeft het assortiment uitgebreid met de Paris familie. Bestaande uit twee elektrische fietsen met een lage instap en een middenmotor. De prijzen beginnen bij €1.999.

Paris C7  & C7+ HMB

Deze nieuwe lijn e-bikes bestaat uit de Paris C7 HMB voor alledaags gebruik en de Paris C7+ HMB met een aantal extra’s waarmee de fiets iets sportiever wordt. Deze fietsen zijn eigenlijk ontzettend saai. Want ze doen gewoon precies wat de concurrentie ook doet en waar de gemiddelde consument op zit te wachten. Wat dat is? Een e-bike met lage instap, een redelijk stijf frame en een middenmotor die geen kuren vertoont.

Geen spannende nieuwigheden dus, geen bijzondere vormgeving, kleuren of gadgets. Geen riemaandrijving, traploze automatische versnellingsbak of carbon onderdelen. Nee, gewoon een oerdegelijk aluminium frame, dezelfde Bosch middenmotor die in 80% van de huidige e-bikes zit en Nexus versnellingen van Shimano in de achternaaf. Ook niet echt spannend. Dat maakt de Gazelle Paris collectie natuurlijk niet minder goed. Sterker nog, als consument kun je waarschijnlijk niet veel beter kiezen dan een e-bike vol met bewezen techniek.

Paris C7 HMB, tikkie saai

De Paris C7 HMB is het meest eenvoudige model. Met een niet al te sterke Bosch Active Line 3.0-motor (40 newtonmeter), een standaard verende voorvork en op het stuur een Bosch Purion-display. Op het schermpje kun je onder andere zien in welke stand je fietst, hoeveel energie er nog in de accu zit en hoe snel je gaat. De fiets is er in twee matte kleuren, navy en sienna. Zoals altijd kun je kiezen uit verschillende accu’s, waarbij je extra betaald voor een accu met meer inhoud.

Gazelle Paris C7

Ze zijn er ook in herenmodel

Paris C7+ HMB: tikkie minder saai

De Plus in de Gazelle Paris C7+ HMB staat daar omdat deze uitvoering net wat meer biedt. Een iets sterkere motor, ook vering onder het zadel en een verstelbare stuurpen. Gazelle vindt dat de C7+ daarom meer geschikt is voor recreatieve tochten, in plaats van er alleen mee naar het station of de supermarkt te fietsen. Ook deze is er in twee matte kleurtjes, Black en Brewster Grey. De zwaktste accu bezit 400Wh, waar dat bij de C7 zonder + slechts 300Wh is. Tegen meerprijs kun je voor een 500Wh kiezen. Die accu zit in de achterdrager en kun je simpel verwijderen om hem binnen op te laden. De prijzen van de Paris C7+ beginnen bij 2299 euro voor het model met de lichtste accu.

Verdere specs

Ledverlichting, stevige standaard en een frameslot vind je op beide modellen. Net als 28″ wielen met prima Continental banden. Remmen gaat met hydraulische velgremmen van Magura. Top, en eigenlijk veel fijner dan die veelgebruikte rollerbrakes. Remblokjes vervangen doe je in een paar minuten en ze kosten bijna niets. Een stevige dichte kettingkast maakt de fiets lekker onderhoudsvrij….tot je een lekke achterband krijgt,d waarbij de band moet worden vervangen 😉. Beide fietsen zijn overigens ook als herenmodel met een bovenstang te koop. Dat komt de stijfheid van het frame flink ten goede, maar maakt op- en afstappen uiteraard wel wat lastiger.

Meer info: gazelle.nl/modellen/paris

De Paris C7+ met lage instap in het grijs

 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top