Nieuws

Gazelle roept duizenden accu’s terug

Gazelle roept accu'selektrische fietsen terug

Tijdens het afgelopen jaar hebben zich als gevolg van corrosie 3 gevallen van kortsluiting voorgedaan binnen accu’s van Gazelle elektrische fietsen.

Gazelle roept accu'selektrische fietsen terugDit heeft Gazelle doen besluiten accu’s van bepaalde series die vanaf 1 maart 2012 tot en met 11 februari 2013 zijn geleverd binnen haar elektrische fietsen, terug te roepen.

Het betreft in Japan geproduceerde accu’s van twee series met productienummers die beginnen met 20 en 29. De Dierense fietsfabrikant heeft haar dealers hier vandaag per email over geïnformeerd.

In verband met deze terugroep actie vraagt Gazelle haar dealers naar de contactgegevens van consumenten die binnen de genoemde periode een Gazelle e-bike met de accu’s van de betreffende produktieseries hebben aangeschaft. Gazelle wil deze consumenten informeren over de terugroepactie en ze vragen langs te gaan bij de dealer om de accu te laten omwisselen. Voor deze omwisselactie betaalt Gazelle een vergoeding van 25 euro per accu aan haar dealers. Natuurlijk kunnen dealers ook hun klanten die de betreffende e-bikes en accu’s hebben aangeschaft, vragen om langs te komen voor de omruil.

Bron: Tweewieler.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top