Nieuws

Genomineerden beste e-bike & speed pedelec 2019 bekend

De RAI vereniging heeft de genomineerden voor de e-bike en speed pedelec van het jaar 2019 bekend gemaakt. Boeiend? Mwah, dat valt te bezien.

Het blijft een vreemd jaarlijks terugkerend fenomeen. Een verkiezing van de beste elektrische fiets, waar niet alle fietsen aan mee doen. Want fabrikanten moeten zichzelf inschrijven en daar ook voor betalen. Doe je dat niet, dan maak je dus ook geen kans op de eretitel. Een heleboel fabrikanten houden die euro’s liever in hun zak. En dat is jammer, want wij willen natuurlijk graag weten wat nu echt de beste elektrische fiets is tussen al die fietsen op de markt. Bij de snelle e-bikes zijn er zelfs maar twee genomineerden, terwijl er toch legio fraaie speed pedelecs zijn verschenen dit jaar. Maar toch, de jury heeft veel kennis, dus de fiets die uiteindelijk wint is zeker geen slechte fiets. Misschien kun jij daar dus toch je voordeel mee doen.

De winnaars worden bekend gemaakt op 1 maart tijdens de E-bike Xperience in de Utrechtse jaarbeurs. Voor 2019 zijn dit de genomineerden.

[Update 2-3-2019: De winnaars zijn bekend gemaakt. De beste e-bike van 2019 vind je hier, de beste speed pedelec van 2019 hier.]

Nominaties E-bike van het Jaar 2019

  • Brompton Electric, € 2.995
  • Cannondale Quick Neo EQ, € 3.399
  • Sparta M8b, € 2.399
  • Union E-lite H8, € 2.299

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2019

  • Riese & Müller Supercharger GT touring HS, € 5.719
  • Specialized VADO MEN 6.0, € 4.599

Jury

‘De fietsen worden door een deskundige, onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest’, aldus de organisatie van deze verkiezing. Dat gebeurt altijd op 1 dag, met een paar rondjes om de kerk. Da’s jammer, want zo kun je natuurlijk weinig zeggen over de actieradius, slijtage etc. Het geeft wel een beetje aan hoe serieus je deze verkiezing moet nemen.

Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury naast die praktijktest op: constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding en de x-factor van de fiets. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder een fietsonderzoeker, redactie FietsActief, ANWB Media, Bike Europe, NTFU, Bike MOTION en de RAI Vereniging.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top