Nieuws

Genomineerden ‘Elektrische fiets van het jaar 2013’ verkiezing bekend

Trek TM500+ genomineerde elektrische fiets van het jaar 2013

Smart e-bike, genomineerd voor elektrische fiets van 2013Een breed samengestelde vakjury van de verkiezing Fiets van het Jaar bekeek en testte afgelopen weekend 26 elektrische fietsen (van 20 merken). Daaruit werden drie genomineerden geselecteerd, die nu kans maken op de titel “Elektrische fiets van het jaar 2013”.

Alle fietsen werden uitsluitend op hun eigen merites beoordeeld. Zo kunnen verschillende typen fietsen met uiteenlopende gebruiksdoelen met elkaar worden vergeleken. Hierdoor hadden alle fietsen een even grote kans om te worden genomineerd.

Basis voor de beoordeling is vooral de geschiktheid voor de gebruikersgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen maakte de jury onderscheid in een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding. Wat vooral opviel bij de ingezonden fietsen is dat 8 van de 26 modellen zijn gemonteerd met de Bosch middenmotor aandrijving.

De genomineerden zijn:

  • Smart E-Bike, 2897 euro
  • Sparta ION RXS+, 2599 euro
  • Trek TM500+, 2599 euro

De winnaar van de E-bike van het Jaar 2013 verkiezing wordt bekend gemaakt op zondag 20 januari 2013, tijdens de openings bijeenkomst van FietsVAK 2013 in Amsterdam RAI.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.

De verkiezing E-bike van het Jaar vindt voor de derde keer plaats en wordt georganiseerd door de RAI Vereniging.. In 2012 werd de Cannondale E-Series elektrische fiets bekroond tot E-bike van het Jaar.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top