Nieuws

Genomineerden Elektrische Fiets van het Jaar

Een team van de RAI Vereniging heeft een rondgang gemaakt door Nederland om persoonlijk alle genomineerden van de verkiezing “E-bike van het Jaar” en “Fiets van het Jaar” op de hoogte te stellen.

Verrassend aan deze verkiezing was het feit dat er voor het eerst (in het 25-jarig bestaan van de verkiezing) meer e-bikes dan “niet-elektrische” fietsen werden ingezonden.

In totaal dongen dit jaar maar liefst 25 e-bikes mee, terwijl de organisator (RAI Vereniging) slechts 17 “gewone” fietsen kreeg ingezonden. Het lijkt er dus op dat de e-bike de gewone fiets nu zowel op de winkelvloer als bij de verkiezing van de Fiets van het Jaar verslaat.

Een vakjury bestaande uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets reden drie dagen in de heuvels rond Berg en Dal om tot een drietal genomineerden te komen. Naast de rijeigenschappen en comfort van de fiets is daarbij vooral gekeken naar innovatie en design.

De uitkomst na al het testwerk zijn deze drie modellen (in willekeurige volgorde):

Batavus Fuego E-go® 8p  (2.199 euro)
Cannondale E-series (2.899 euro)
Trek L600+  (2.399 euro) 

Welke van bovenstaande drie zich “Elektrische Fiets van het Jaar” mag gaan noemen, wordt bekend gemaakt op zondag 29 januari 2012 tijdens de openingsceremonie van de FietsVak 2012.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top