45kmh

Giant Quick E+ 45, speed e-bike

giant-quick-e-45Met de fiets naar het werk? Met de Giant Quick E+ 45 ben je er misschien wel net zo snel als met de auto…of sneller. Dit is namelijk de nieuwe speed pedelec, oftewel supersnelle e-bike van het Taiwanese merk.

Zolang je blijft meetrappen ondersteund de motor in de Quick E+ je tot wel 45 km/u. En dat is echt snel. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de populaire Stromer fietsen, maar dan een stukje voordeliger. Deze snelle Giant heb je namelijk al voor 3499,- euro thuis staan. Koopje, al blijft het natuurlijk een boel geld…voor een fiets.

De specs van de Quick E+ 45

We sommen de mooie onderdelen die wat extra aandacht verdienen voor je op. De motor is van Yamaha. Bijzonder, want de meeste grote merken kiezen voor de Bosch Performance serie. Toch is er zeker wat te zeggen voor de keuze van deze Syncdrive motor. Hij heeft namelijk een koppel van maar liefst 80Nm, daarmee kom je wel vooruit. De rappe e-bike komt ook altijd veilig tot stilstand dankzij hydraulische remmen die twee 180mm schijven gebruiken, dat is bijna een overkill aan remkracht.

giant-quick-e
De accu zit weggewerkt in de schuine onderbuis, een 500Wh exemplaar. Ook vrij bijzonder zijn de gebruikte wielen. Dit zijn namelijk iets kleinere exemplaren dan je normaal in een stadsfiets tegenkomt. Giant stopt de überstevige 27,5 wielen die ze ook gebruiken in hun 650b mountainbikes in de Quick E+ 45. Dat zorgt voor extra stijfheid, een iets lager zwaartepunt en verzekerde stevigheid. Met roestvrij stalen spaken en een setje Big Ben banden heb je een bombproof wielset. Best slim eigenlijk!

Veiligheid voor alles

Met dit soort snelheden moet je natuurlijk extra aan je veiligheid denken. Dus draag je een goede helm, en is je verlichting belangrijk. Voor dat laatste heeft Giant al gezorgd. De Quick E+ heeft verlichting die automatisch aangaat en nog mooier, er zit een fel remlicht op. Zo weten de mensen achter je ook dat ze op moeten passen.

In het filmpje hieronder zie je hoe goed dat werkt voor de zichtbaarheid.

Schakelen gaat ook al als op de mountainbike. Met Shimano triggershifters en derailleurs (voor Deore, achter XT) kun je switchen tussen 20 versnellingen. Keuze zat dus. De ondersteuning wordt geregeld dankzij de aansturing via 4 sensoren. De pedalplus 4-sensor techniek, noemen ze dat bij Giant. Uiteraard wordt de geleverde ondersteuning aangepast aan wat je op dat moment nodig hebt. Dat is op zich niet bijzonder meer, alle fietsen in deze prijsklasse zijn van dit, of een vergelijkbaar, systeem voorzien. Wel bijzonder is dat de Yamaha motor extra is getuned om zo stil mogelijk zijn werk te doen. Dankzij een mooi aluminium frame is het gewicht redelijk beperkt gebleven…19,9 kilo.

Wat we nog missen? Een bagegedrager en iets van vering om net wat meer comfort te hebben tijdens snelle ritten. Bijvoorbeeld door een verende zadelpen te monteren…daar kun je het vast nog wel over hebben met je fietsenmaker. Als met al een fraaie uitwerking van het speed pedelec concept, jammer dat er zo’n ontsierende nummerplaat achterop moet.

25km/u versie

Vind je 45 km/u wat te veel van het goede? Er is ook een 25 km model, scheelt niet alleen in topsnelheid, maar ook in je portemonnee.

6 Reacties

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top