Nieuws

Goed nieuws van Kalkhoff

Het is Kalkhoff gelukt om als eerste fabrikant een elektrische fiets met middenmotor én terugtraprem te maken.
Goed nieuws want er zijn veel mensen die zo aan een terugtraprem gewend zijn, dat zij moeite hebben met de overstap naar een elektrische fiets met handremmen.

middenmotor met terugtrapremHet is Kalkhoff gelukt om als eerste fabrikant een elektrische fiets met middenmotor én terugtraprem te maken.

Goed nieuws want er zijn veel mensen die zo aan een terugtraprem gewend zijn, dat zij moeite hebben met de overstap naar een elektrische fiets met handremmen. Er waren al wel wat e-bikes op de markt met zo’n rem, maar die hadden dan de motor in het voorwiel. Niet altijd de handigste plaats voor één van de zwaardere onderdelen van een elektrische fiets.

Nu is het Kalkhoff dus met deze “Impulse” gelukt alles te combineren. De motor is kleiner, maar niet zwakker, geworden en de fiets is voorzien van zowel terugtrap- als twee(!) handremmen. Hoe veilig wil je het hebben? Maar er zijn meer verbeteringen. Ook het motormanagement (het lijkt wel een auto) is aangepakt. Meer sensoren, dus meer controle. Dit moet zorgen voor een soepelere inschakeling en diverse hulpstanden bij iedere snelheid. De accu, die ook al vernieuwd is, past nu nog beter bij het frame waardoor hij nauwelijks meer op valt.

Kalkhoff claimt een actieradius van 100km per volle lading.
Kalkhoff Impulse ebikeEn ze zijn tot wel 1100 keer op te laden. Knappe fietser als je de teller op 110.000km weet te krijgen.Er komen twee modellen in deze Impulse uitvoering, beide in dames en herenuitvoering. Daarnaast verschijnen er enkele Raleigh modellen met dezelfde techniek. Niet vreemd als je weet dat zowel Kalkhoff als Raleigh bij moederbedrijf Derby Cycle horen.

Prijzen en levertijden zijn nog niet bekend.Wil je meer weten? Kalkhoff heeft er een video bijgemaakt (Duitse bijschriften).

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top