Nieuws

GPS-protectie in e-bikes heeft nut: minder diefstal, 100 procent gepakt

Gazelle heeft goede ervaringen met de GPS-protectie in hun e-bikes. Afgelopen tijd zijn er 4 Gazelle e-bikes met zo’n verborgen gps-chip gestolen en die zijn allemaal weer opgespoord.

Het speciale Recoveryteam spoort de gestolen fietsen via track and trace snel op. Voor Gazelle reden om meer fietsen met dit systeem uit te rusten. De nieuwste is de Grenoble C8 HMB Connect.

Eerder dit jaar introduceerde Gazelle haar eerste fiets met GPS-protectie. Sindsdien zijn er vier van gestolen, de laatste afgelopen week. Een beetje dom, want er zit een grote gele sticker op met een waarschuwing dat de fiets opgespoord kan worden. ‘GPS Protected‘ staat daar op.  Volgens de ANWB, die de fietsverzekering bij deze e-bikes doet, zijn het opvallend positieve cijfers. Uit diefstalgegevens blijkt dat deze fiets gemiddeld veel minder vaak wordt gestolen dan vergelijkbare e-bikes zonder GPS-protectie. De conclusie van de ANWB en Gazelle is dan ook dat het gele label op de fiets met het opschrift ‘GPS protected’ dieven afschrikt.

Effect op verzekeringspremie

“Track and trace op fietsen heeft zich bewezen. Het dievengilde laat de e-bikes in het fietsenrek vaker staan, omdat het bang is te worden gevolgd en getraceerd. De kans dat een fiets bij diefstal wordt teruggevonden, is levensgroot”, zegt Klaas Kregel van het verzekeringsbedrijf van de ANWB. “We zijn groot voorstander om meer fietsen met track and trace uit te rusten, juist vanwege de preventieve werking. Daardoor zijn we ook in staat om fietsverzekeringspremies gelijk te houden.” Helaas geen premie-daling voor dit soort fietsen dus. We moeten het doen met de belofte dat de premie niet gaat stijgen.

Meer beschermde e-bikes

De Grenoble C8 HMB Connect is de nieuwste extra beveiligde e-bike in de Gazelle-collectie. Als dieven dom genoeg zijn om toch aan de haal gaan met deze fiets, dan is één ding zeker: zij krijgen een recoveryteam achter zich aan. Dat team doet er na melding van diefstal alles aan om de fiets zo snel mogelijk te lokaliseren en terug te halen. Als dat niet binnen 48 uur lukt, wordt gezorgd voor een alternatief zodat de gedupeerde fietser snel weer kan rijden.

De Grenoble C8 HMB Connect is te bekijken én te testen in Gazelles Experience Centers. De nieuwe fiets is luxe afgemonteerd, met lederen handvatten, een gelzadel en geveerde zadelpen en voorvork voor extra comfort. De afwerking maakt de fiets bovendien veilig. De hydraulische remmen leveren veel remkracht en de brede banden verbeteren de wegligging. De e-bike heeft verder Fendervision ledverlichting die geïntegreerd is in het spatbord. De lichtbundel aan de voorzijde is in hoogte verstelbaar. Daarbij is er van voren, achteren én opzij verlichting. Je valt zo veel beter op in het verkeer, wel zo veilig.

De fiets kost €3.199, dat is inclusief 4 jaar ANWB-verzekering en de belofte dat je fiets bij onverhoopte diefstal snel weer opgespoord wordt. En ook pechhulp onderweg zit bij de prijs in.

Meer info: gazelle.nl/grenoble-c8-hmb-connect

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top