e-mtb

Haibike XDURO – Eerste carbon E-Mountainbike

haibike xduro1Haibike laat in Friedrichshaven de eerste carbon E-Mountainbike met een frame zien. Twee jaar lang werkten de ingenieurs van Haibike aan drie nieuwe XDURO Full-carbon modellen. In het voorjaar van 2015 zullen de fietsen in de winkels staan.

De Haibike XDURO FullCarbon ULTIMATE is de meest luxe versie. Hij wordt uitgerust met een speed-pedelec middenmotor van Bosch, de Performance versie. Deze motor zit met een Skidplaat ‘onder’ het frame gemonteerd, waardoor hij goed beschermt wordt tegen aanvaringen met stenen en wortels. De Lithium-Ion accu met een capaciteit van 400Wh zit fraai verpakt op de schuine buis. Hij lijkt bijna geïntegreerd.

De boordcomputer is de Nyon ‘all in one’ eBike-Computer, die niet alleen de motor aanstuurt, maar waarmee je ook kunt navigeren. Verder is het een fietscomputer met fitnessfuncties. Deze Nyon heeft een 4,3″ display die je alle info geeft die je nodig hebt. Hartslag, acculading, snelheid, richting en je kunt hem zelfs koppelen aan je smartphone waarna hij sms-jes kan tonen.

haibike detailDe verdere afmontage is ook niet vervelend. Een SID XX WorldCup vork met 120mm veerweg, een RockShox Monarch XX demper voor de achterkant. Nog meer elektronische componenten worden geleverd door Shimano, deze Haibike XDURO wordt namelijk geleverd met de nieuwe XTR Di2 11-speed groep. Dus ook het schakelen gaat elektrisch! Stuur, stuurpen en de zadelpen zijn ook allemaal van carbon, voor een e-mtb fully zal het gewicht dus wel mee gaan vallen.

In eerste instantie komt de fiets in drie versies op de markt, als XDURO FullCarbon ULTIMATE, XDURO FullCarbon PRO en ten slotte de XDURO FullCarbon RX. In drie maten, 40, 45 und 50cm. De prijs is nog niet bekend, begin maar vast met sparen!

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top