Nieuws

Hij komt er aan, de Smart E-Bike

Smartphone houder Smart elektrische fietsWe schreven er al eerder over, de E-Bike van automerk Smart. We waren toen nogal sceptisch en dat is niet echt veranderd.

Bijzonder vooruitstrevend is hij namelijk niet. Hij heeft vooral de looks, maar niet de specs. Binnenkort alleen te koop bij Smart autodealers, leverbaar in slechts één maat, een niet zo mooie constructie om een smartphone te monteren en dan kost hij ook nog eens een flinke smak euro’s. Daar zijn veel Smart-fans het duidelijk niet mee eens, we krijgen namelijk nogal wat commentaar op onze scepsis. De tijd zal het leren, en al snel ook want de eerste “Smartjes” zouden als het goed is in het tweede kwartaal van 2012 uitgeleverd worden.

Qua marketing kunnen veel “traditionele” fietsenbouwers in ieder geval nog wél wat van de autoindustrie leren. Want hij wordt flink gehyped. Op autobeurzen, met een hele leuke website, een eigen Twitter én een Facebook pagina en nu ook nog een vette Brabus uitvoering.

Brabus uitvoering Smart e-bikeVoor wie het niet kent, Brabus is een bedrijf dat voertuigen (meestal dikke sportwagens) die van zichzelf al mooi en snel zijn een make-over geeft waardoor ze nog mooier en nog sneller worden.

Zo ook bij de elektrische fiets van Smart. En dat is, zoals meestal als Brabus iets doet, uitermate goed gelukt. Oordeel zelf op de foto hiernaast. Helaas is dit een 45km/uur model, dus volgens de huidige wetgeving een brommer. Hopelijk wordt de wet snel aangepast! 

Opel Rad e elektrische fiets

Opel “Rad e”
Het wordt trouwens nog druk met alle “branche vreemde” merken die de elektrische fietsenmarkt willen bestormen. Zo heeft ondertussen ook Opel zijn eerste model getoond op de autobeurs in Geneve. De “RAD e”, kan geleverd worden met een bijpassende auto inclusief speciale fietsendrager. Het wordt er zo in ieder geval niet saaier op zo, op het Nederlandse fietspad.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top