e-race

Isaac Proton, weer een elektrische racefiets

Ook Isaac heeft nu een elektrische racefiets. De Proton Hybrid! Zoals bij veel e-racers heeft ook de Proton een Fazua middenmotor. Die is redelijk licht en netjes weg te werken in het frame.

Hybride racefiets

Deze e-racefiets is helemaal ontwikkelt om het Fazua systeem perfect te integreren. Het frame is van carbon, net als de voorvork. De accu zit verstopt in de onderkant van de schuine buis. Die kun je er ook uitlaten als je een keer niet elektrisch wilt fietsen. De motor zit er aan vast, het maakt de fiets dus gelijk een stuk lichter als je die er uit haalt. Je kunt hem dan gebruiken als een normale racefiets, met een wat oversized schuine buis. Maar waarom zou je, het fietst een stuk fijner met wat elektrische ondersteuning, zeker heuvel- of bergop.

25 km/u

De Proton voldoet netjes aan de wettelijke eisen voor een elektrische fiets. Dat betekent dat de motor niet meer dan 250Watt levert en zichzelf uitschakelt als je harder dan 25 km/u gaat.In de praktijk is dat vaak bij 27 á 28 trouwens. Met 60Nm heb je genoeg koppel tot je beschikking om flinke klimmen aan te kunnen en flink wat hulp te hebben bij het optrekken. De accu heeft een inhoud van 252Wh, dat is niet echt veel. Verwacht dus niet dat je de Marmotte er mee kunt uitrijden. Afhankelijk van je eigen gewicht, de ondergrond, wind en in welke stand je meestal fietst kan de actieradius variëren van 35 tot ruim 100 kilometer.

De elektrische Isaac is er alleen in deze grijze kleur en komt in 5 maten. Een maatje 56 frame weegt 1290 gram. Het gewicht van de complete fiets is niet opgegeven, maar reken maar op 13 á 14 kilo. Dat is inclusief, accu, motor en bediening. De 28mm banden en dunne zadelpen zorgen voor een comfortabele rit, ook op slechter wegdek. Isaac gebruikt eigen onderdelen, gemixt met de prachtige DT Swiss C1800 wielset. Het is daardoor geen goedkope fiets geworden die alsnog duur is vanwege de motor. Nee, de hele fiets is high-end, inclusief de hydraulische schijfremmen. De prijzen beginnen dan ook pas bij € 5.299!

De volledige specificaties:
Groupset Shimano: 105 R7000 / Ultegra R8000 / Ultegra R8050 Di2
Wielset: DT Swiss C1800 Spline 23 DB
Campagnolo compatible: Campagnolo Scirocco DB
Banden: Schwalbe e-One 700x28C
Zadel: Isaac Premium
Stuur en tape: Isaac Pro
Stuurpen: Isaac Pro
Zadelpen: Isaac Sport Ø 27.2 mm

Prijzen:
Shimano 105 R7000, €5.299,-
Shimano Ultegra R8000, €5.499,-
Shimano Ultegra R8050 Di2, €6.299,-

Meer info: isaac-cycle.com/proton-hybrid

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top