45kmh

Kalkhoff speed-pedelec

impulse middenmotorOok het Duitse Kalkhoff maakt snelle elektrische fietsen. Deze Endeavour Impulse heeft een 350 Watt sterke middenmotor die zorgt dat je een maximale snelheid van 45 km/u kunt halen. Als je constant met de hoogste ondersteuning rondrijdt kun je op een volle acculading zo’n 80 km afleggen.

kalkhoff-endeavour-impulse-s11-premium-17ahDe middenmotor is Kalhoff’s eigen Impulse 2.0 systeem, met een dikke 17Ah batterij (612Wh) en 36 Volt een echte krachtpatser. Toch weegt de fiets, inclusief de accu, nog geen 25 kilo. Dat is vooral te danken aan het fraaie aluminium frame. De rest van de afwerking mag er ook zijn. Goede schijfremmen van Magura om de hoge snelheden veilig af te remmen, een geveerde voorvork met remote lockout en 11 versnellingen in de achternaaf (Shimano Alfine).

Helemaal mooi is de Gates riemaandrijving, een onderhoudsvrij systeem dat er voor zorgt dat je nooit meer vieze handen van een ketting krijgt. Smeren is ook verleden tijd, gemak dient de mens.

Het 2015 model staat in de winkel voor €3699 euro!

2 Reacties

2 Comments

 1. Pingback: Top 5: Beste Speed Pedelecs, snelle e-bikes

 2. Arthur Smid

  11/04/2015 at 11:31

  Met enige verbazing de top 5 bekeken. Geen woord over het energieverlies van de carbonbelt, evenmin van de Nuvinci.
  Heb heel wat fietsen getest en heb een Victoria 10.7
  Gek genoeg zie je hier weinig van in de ‘tests’.
  Ondanks de oubollige naam een kek, mooi ding. Smalle bandjes op 4 bar resulteren in echt 42 km cruise.

  Vandaag ingezonden stukje van mij in Telegraaf:

  Sinds vorig jaar leg ik de 25 km naar mijn werk af op een snelle e-bike. Ik draag een goede fietshelm, maar die is niet eens wettelijk verplicht. In 2017 zal ik echter een motorhelm moeten dragen. Maar als ik op een motorfiets zou willen rijden in korte broek en T-shirt, dan is dat wel weer wettelijk geoorloofd, zolang ik maar een helm draag. Onze overheid tast compleet in het duister en wat erger is: de regels worden tijdens het spel aangepast. Mijn peperdure high speed e-bike kan binnenkort bij het grof vuil. ‘Duurzaam’ is het meest misbruikte woord van deze tijd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top