45kmh

Klever X-Speed, beste speed pedelec van 2018?

In de verkiezing van beste speed pedelec van 2018 is de Klever X-Speed er met de hoofdprijs vandoor gegaan. Dat zegt niet zoveel, want veel goede speed pedelecs deden helemaal niet mee aan deze verkiezing.

Toch is dit een prima winnaar. Want de Klever X-speed is zeker innovatief, met zijn bijzondere frame. We schreven al eerder over de fiets, omdat we van de eerste ontmoeting al flink onder de indruk waren. De Klever won omdat, zo zegt de jury van de verkiezing, “de Klever X Speed uitblinkt in zijn unieke en herkenbare design van het frame. De jury roemt de doorontwikkeling van deze speed e-bike.  Een sportieve, stijlvolle en moderne speed e-bike met optimaal comfort”.

De snelle elektrische fiets is nu ook leverbaar met een nog sterkere accu, een 850Wh exemplaar. De meerprijs daarvoor is 350 euro. Inclusief het (verplichte) op kenteken zetten kom je dan op € 5.349. Dat is een hele sloot geld, maar nog altijd een stuk goedkoper dan de Stromer ST5 die er ook bijna aan komt. Je kunt ook kijken naar de Specialized Turbo Vado, Trek Super Commuter, Qwic Performance RD10 of de andere speed pedelecs die we behandelden.

De review van de Klever X-Speed die we al eerder schreven vind je hier.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Ph Spaargaren

    01/07/2018 at 15:04

    Rijd al jaren elektrisch snelheid is geen probleem 25 is gewoon langzaam vrijgeven mijn idee rijd ook al 45 jaar zware motoren dus ik weet waar ik het over heb snorfietsers zonder helm waarvan de meeste tussen de 40 en 60 rijden zijn veel gevaarlijker deze verkeers katogerie had er eigenlijk nooit moeten zijn Geef de snelheid op een electrische fiets vrij evenals het vermogen wat nu gelimiteerd is op 250watt wat in sommige gevallen veel te weinig is

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top