45kmh

Klever X Speed

De Klever X Speed e-bike is een bijzonder geval. Geen standaard fietsframe waar een motor op is gezet, maar een frame dat speciaal voor het eigen Biactron systeem is gebouwd. Dat levert een uitermate robuuste en stijve elektrische fiets op. Een e-bike die de 45 kilometer per uur op zijn sloffen haalt. Dankzij de 600W motor in het achterwiel, in combinatie met brede en licht rollende 27,5 inch Super Moto X banden.

De Klever X Speed is in 2018 tot Speed Pedelec van het jaar verkozen, lees hier waarom.

Het is op alle vlakken een doordachte speed pedelec. Er is een grote 570Wh accu aan boord, met een optie voor een reserve-batterij in een Ortlieb tas aan de achterdrager. De accu zit mooi midden in het frame. Goed voor de balans en de bescherming. Alle kabels zijn door het frame gevoerd, dus geen lelijke kabels aan de buitenkant. Ook de versnellingskabel die de 11 Shimano SLX versnellingen bestuurd. Clean design en het scheelt in onderhoud, geen smurrie tussen binnen- en buitenkabels. Hij is mooi, maar hij kost dan ook wel wat, € 4.899,– om precies te zijn. Daarvoor krijg je wel een hypermoderne snelle e-bike, die vol handige snufjes zit.

Re-Gen

Deze Klever X Speed heeft bijvoorbeeld een regeneratie modus. Vooral handig als je in heuvelachtig gebied woont. Bij het langer naar beneden rijden wordt de accu bijgevuld door het ronddraaiende achterwiel…gratis stroom! Verwacht er in Nederland niet te veel van trouwens.

Als iPhone bezitter heb je geluk. Klever maakte een mooie app waarmee je via Bluetooth connectie met de fiets kunt maken. Dan krijg je bijvoorbeeld op het display van de fiets te zien wanneer je gebeld wordt en door wie. Verder is er een anti-diefstal systeem ingebouwd. Als de fiets wordt verplaatst terwijl hij op slot staat, gaat er een alarm af en gaat er een lock op de motor waardoor het achterwiel niet meer kan draaien. Slim!

 

Overige specificaties Klever X Speed

Nog wat feiten en cijfers over deze snelle e-bike. Hij heeft, uiteraard, hydraulische schijfremmen, een afneembaar lcd-scherm, 5 standen ondersteuning, een geveerde voorvork en levert 41Nm aan power. Het genoemde lcd-scherm werkt als fietscomputer. Het kan tonen hoe hard je gaat, hoeveel je al gefietst hebt, hoeveel sap er nog in de accu zit etc. De bediening zit direct naast de display. Met drukknopjes kun je de ondersteuningsmodus kiezen en als je op de Turbo-knop drukt krijg je tijdelijk nog wat extra power tot je beschikking. Opladen van 10% naar 90% doet deze Klever binnen de 2,5 uur als je de fast charger gebruikt. De motor is vrij stil, minder dan 50Db produceert hij, en die decibellen komen dan ook nog uit het achterwiel waar jij al voorbij bent.

Deze Klever X Speed is de snelste uit de Klever X familie. Er zijn nog 3 andere modellen, die niet onder de speed pedelec categorie vallen. Dit zijn dus ‘gewone’ 25 km/u modellen, maar wel met hetzelfde mooie frame, echter flink begrenst. Het zijn de Commuter, de Raw en nog een X Limited Edition. De fietsen, ook de X Speed, komen deze in mei 2017 op de markt. Ze zijn al bij diverse winkels te pre-orderen.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top