Nieuws

Koga e-bikes in 2015

BOSCH-AccuDe Friese fietsfabrikant Koga heeft in 2015 weer een mooie stap vooruit gezet met hun collectie elektrische fietsen. De modellen zijn overzichtelijk verdeeld in 6 verschillende types. Twee met een ION achterwielaandrijving en de andere 4 met de bekende Bosch Performance motor bij de trapas.

De E-Xtension en de E-Deluxe  zijn de ION modellen met 40Nm koppel voor een flinke ondersteuning. Prijzen zijn altijd ‘vanaf’, omdat deze afhankelijk zijn van de gekozen accu. Die accu zit trouwens netjes achterin de drager verwerkt. Omdat de motor in de achternaaf zit, is er voor het wisselen van de versnelling een derailleur nodig. Beide modellen hebben 3 voorbladen en 10 achterkransjes, samen goed voor 30 versnellingen. Ook het gebruikte bedieningsdisplay is gelijk, Koga’s eigen Square scherm met een control-unit naast het handvat. Het grootste verschil tussen de E-Xtension en de E-Deluxe zit hem in het frame en de gebruikte remmen. De Deluxe versie gebruikt de prima Magura hydraulische remmen, waar de E-Xtension het moet doen met rollerbrakes van Shimano. Deze laatste is de iets sportievere van de twee en heeft bijvoorbeeld geen kettingkast. Hij zet 23,3 kilo op de weegschaal. 1,5 kilo minder als de E-Deluxe.

Koga-E-lementNaast deze twee ION e-bikes maakt Koga in 2015 ook nog 4 types elektrische fietsen met een Bosch motor. De E-Inspire, E-Nova, E-Lement en de E-Nova NuVinci. De Koga E-Lement is ondertussen genomineerd voor de titel “E-Bike van het jaar 2015.  Hij is dan ook prachtig afgewerkt, vooral de manier waarop de motor bijna organisch in het frame zit is fraai. Zonder de accu zou je niet eens doorhebben dat je naar een elektrische fiets kijkt. De motor in de E-Lement levert overigens maar liefst 60Nm! De andere drie Bosch modellen moeten het doen met een ook niet verkeerde 48Nm. Alle Bosch modellen van Koga zijn voorzien van de Feathershock voorvork. Een vork met een veerelement tussen de balhoofdbuis en het voorwiel. Veel mooier (en een stukje lichter) dan de modellen met 2 verende vorkpoten.

De E-Nova is voorzien van een Nexus achternaaf voor onderhoudsvrij schakelen, je hebt dan de keuze uit 8 versnellingen. Wil je het nog luxer, kies dan voor de Koga E-Nova NuVinci. 700 gram zwaarder, maar dan heb je wel een traploos versnellingssyteem! Het prijsverschil tussen die twee is wel 500 euro, maar gezien het schakelgemak is dat het overwegen waard.

KOGA-BOSCH-DISPLAYAl de Koga/Bosch e-bikes zijn voorzien van het Intuvia display van Bosch, een mooi groot en goed afleesbaar scherm waarop je alle informatie ziet die je nodig kunt hebben. Snelheid, afstand, accuduur, welke ondersteuningsstand etc.

 

Prijzen
Bosch-modellen:
Koga E-lement  €3199,-
Koga E-Inspire  €2999,-
Koga E-Nova  €2999,-
Koga E-Nova Nuvinci  €3499,-

ION Modellen:
Koga E-Xtension  €2799,-
Koga E-Deluxe  €2999,-

Meer info op de site van Koga: www.koga.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top