Nieuws

KTM Machina Fun 9 e-bike, testwinnaar

ktm machina

KTM e-bike op het ereschavot

De Belgische technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB hebben de winnaars van de ‘Bike of the Year’ verkiezing bekend gemaakt. Bij de elektrische fietsen waren rijgedrag en stabiliteit van groot belang in de beoordeling.

Winnaar bij de ‘gewone e-bikes’ werd de KTM Macina Fun 9. KTM komt uit Oostenrijk en is in Nederland meer bekend van de (ook zeer goede) motoren. Wij kennen ze ook al van een aantal hele mooie e-mtb’s. Uit het juryrapport: ‘Zowel de professionele jury als de consumentenjury prijzen de KTM ‘Macina Fun 9’ om zijn aangename en uitgebalanceerde motor die zeer lineair zijn kracht vrijgeeft. Ook op vlak van comfort, bediening en veiligheid krijgt deze fiets erg hoge scores. Het specifieke kader van deze fiets is een compromis tussen een comfortabele stadsfiets en een trekkingfiets. Dit maakt va de KTM ‘Macina Fun’ een mooie allrounder.’

De Belgische Oxford Quest 8V werd keurig tweede. De Gazelle Orange C8 HM maakte het podium compleet met een derde prijs.

Naar de nummers 1 en 2 zul je in Nederland goed moeten zoeken. Heel veel dealers zijn er namelijk nog niet. De KTM is online wel te vinden, hij kost dan vanaf €2399,-.

 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top