Nieuws

Lekker Bikes, no-nonsense ebike uit Amsterdam

Wij vinden de naam al geweldig, Lekker Bikes. Ze komen uit Amsterdam en doen het net even anders dan de grote merken. En als je snel bent bestel je hun coole nieuwe ebike nog met 300 euro korting.

Binnenkort worden ze namelijk uitgeleverd en na die eerste uitlevering betaal je de gewone consumentenprijs. We hebben het over de Lekker e-Amsterdam. Een e-bike, die er simpel uitziet en dat eigenlijk ook is. Met een sterke Bafang middenmotor met 80Nm, Nexus 8 naafversnelling, Spanninga verlichting en het meest blij worden we eigenlijk van de superfijne WTB Horizon banden. Die leveren met hun 45mm breedte grip, comfort en de rolweerstand is prima in orde. Daar zie je direct aan dat er niet is bezuinigd op belangrijke onderdelen.

Lekker(e) Hipsterbike

Eigenlijk is dit zo’n leuke hipsterfiets voor in de stad, maar dan zonder de overbodige poespas en met betere onderdelen. Geen geveerde voorvork die toch nauwelijks werkt maar wel kilo’s toevoegt. Geen verstelbare stuurpen, wie gebruikt dat in de praktijk meer dan 1x? De accu is een exemplaar van Samsung, 36 volt en 11,4Ah, daarmee kun je een hele poos door je stadje crossen. Het is overigens geen fiets voor langere toertochten. Daarvoor is de fiets te spartaans en zou een ander stuur beter geschikt zijn. Dit is echt een fiets die gemaakt is om rap en zonder veel moeite door de stad te navigeren. En dan zie je er nog super gesoigneerd uit ook! Over de kleur hoef je ook niet lang te twijfelen, hij is er alleen in het matzwart.

e-Amsterdam specificaties

We zetten de specificaties even voor je op een rijtje:

  • Frame & Vork: 100% TIG gelast aluminium
  • Versnellingen: Shimano Nexus 8 Speed naafversnellingen
  • Remmen: Hydraulische Tektro Schijfremmen
  • Banden: WTB Horizon, 45mm breed
  • Aandrijving: Gates CDX riem (tegen bijbetaling) of standaard een KMC ketting)
  • 2 Maten: 58 en 62 cm
  • Verlichting: Spanninga Axendo 40 (voor) / Spanninga Presto (achter), werken op de accu
  • Optionele upgrades: Spatborden, dragers en meer…

De prijs is, als je op tijd bent, 2698 euro. Nog steeds niet goedkoop, maar het scheelt 300 euro met de uiteindelijke prijs. Wil je er spatborden en een slot bij, dan betaal je 88 euro extra. Wil je in plaats van de KMC ketting een riemaandrijving van Gates, dan kost je dat helemaal niks extra. Zouden wij, in de stad, altijd voor kiezen. Nooit smeren, geen vieze kleding, geen roest. Ideaal!

Meer info: lekkerbikes.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top