Nieuws

Lezerstest FietsActief

test elektrische fietsen in juni-nummer fietsactiefBij het juni-nummer van het magazine FietsActief zit een uitgebreide “Elektrische fietsen special” met daarin onder meer een grote lezerstest van een flink aantal e-bikes.


De redactie koos voor een onderverdeling in fietsen met versnellingsnaaf en fietsen met een derrailleur. Getest door objectieve lezers van het blad en dus behoorlijk betrouwbaar. Alle fietsen werden beoordeeld op 5 criteria; rijgedrag, ondersteuning, inschakelen motor, bedieningsgemak en de remmen. Na het verzamelen van 164 testrapporten kwam FietsActief tot 2 lijstjes met rapportcijfers. De test vond plaats in heuvelrijk Limburg, ideaal testterrein voor dit soort fietsen. Alle fietsen kregen een voldoende, grote uitschieters waren er niet. Opvallend is wel dat nieuwkomer Rose (uit Bocholt, Duitsland) meteen lijstaanvoerder is geworden en de gevestigde Nederlandse merken achter zich wist te laten.


Bij de fietsen met de versnelling in de naaf werd de testwinnaar de Qwic Trend NX7, op de voet gevolgd door de Trek L700+.


Uitslag naafversnellingsfietsen 1. QWIC Trend NX7

 2. Trek L700+

 3. Flyer T8

 4. Giant Twist GO Double

 5. Puch Radius Plus Nexus

 6. Montego Elan

 7. Union Swifty

 8. Kalkhoff Pro Connect C8

Bij de fietsen met een derrailleurversnelling zag het lijstje er als volgt uit:


Uitslag derrailleur fietsen 1. Rose Black Creek 4 Hybrid

 2. Trek T700+

 3. Multicycle Elegance-E

 4. Koga E-Special

 5. Sparta XTS

 6. Gazelle Medeo Innergy

 7. Ecomo Sportief

Daarnaast werd de Flyer Tandem XT apart getest, deze kreeg een 7,2 als rapportcijfers van de lezers van FietsActief.
Testwinnaar Qwic plaatste de complete test online in deze pdf.


Niet alleen voor de test is deze uitgave van FietsActief het aanschaffen waard. Het gidsje staat vol met handige aanschaftips, nieuwtjes en een aantal leuke interviews met e-bike gebruikers. Snel even naar de boekwinkel?

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top