e-mtb

Merida e-bikes in 2016 met Steps

merida-big-seven-elite-600Merida gaat op de 2016 modellen van hun e-bikes eSpresso en Big.Seven eLite de Shimano Steps aandrijving gebruiken. Hieronder de eerste informatie over de elektrische tourfietsen en e-mountainbikes die ze voor 2016 gaan voeren.

Onder de naam Merida Big.Seven voert Merida drie elektrische mountainbikes met de Shimano Steps motor. Alledrie zijn het hardtails, het verschil zit hem in de schakelgroepen en de gemonteerde voorvorken. De Seven slaat uiteraard op de wielmaat, 27,5″ oftewel 650b wielen. Verderop vind je de prijzen en gevoerde modellen.

Merida eSpresso: Tour e-bikes en elektrische stadsfietsen 2016

merida-espresso-900-eqDe e-bike eSpresso serie van Merida omvat meerdere elektrische modellen voor zowel tourritjes als stadsverkeer. Alle fietsen worden geleverd met de 418KwH accu en de STePS DU-E6001 light off road motor. De verschillen tussen de modellen zitten hem vooral in de gebruikte componenten en het gekozen schakelsysteem.

 • Sommige modellen hebben een derailleur, andere komen met naafversnellingen.
 • De accu’s van het Shimano Steps systeem zitten altijd op de schuine onderbuis gemonteerd.

 

Shimano Steps aandrijving als aanvulling op de bestaande Bosch serie

Merida blijft de elektrische fietsen ook met Bosch aandrijving aanbieden. De nieuwe modellen met Shimano Steps worden een aanvulling op het modellengamma. Merida zegt hier zelf over: “Ook voor 2016 zal Merida nog steeds eSpresso e-bikes met Bosch aandrijving blijven aanbieden. We beschouwen de serie met Shimano Steps als aanvulling en denken niet dat de ene serie beter is dan de andere. De modellen met Bosch waren en blijven exclusief in enkele Europese landen beschikbaar omdat die in Duitsland gemonteerd worden. De modellen met Shimano Steps worden vanaf half 2015 gebouwd in onze nieuwe fabriek in Taiwan. Voordeel daarbij is de korte levertijd van de Steps aandrijving vanuit de Shimano fabriek in Japan. Het geeft ons nu de mogelijkheid beide lijnen parallel in ons programma te hebben. Zo kunnen klanten zelf beslissen welk systeem met welke features en voordelen het beste bij ze past.”

De modellen op een rij:

E-mtb’s

 • Merida Big.Seven eLITE 300: €2299,- (met Alivio)
 • Merida Big.Seven eLITE 600: €2799,- (mix)
 • Merida Big.Seven eLITE 900: €3299,- (XT)

Stads/Tour e-bikes eSpresso
De eSpresso modellen komen in 3 varianten met Steps ondersteuning. De 600, 800 en 900 EQ, de verschillen zitten hem in de afmontage. Deze zijn dan alledrie weer beschikbaar als sportmodel zonder drager en spatborden, met drager+spatborden en een variant met lagere instap. Zie ook de foto’s. Prijzen zijn nog niet bekend.

 • Merida eSpresso Sport Tour 600 EQ (Deore achterderailleur, 9 versnellingen)
 • Merida eSpresso Tour 600 EQ
 • Merida eSpresso Sport Tour 800 EQ (naafversnelling, 21 stuks)
 • Merida eSpresso Tour 800 EQ
 • Merida eSpresso Sport Tour 900 EQ (XT achterderailleur, 10 versnellingen)
 • Merida eSpresso Tour 900 EQ

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top