Nieuws

Nieuwe batterij fabriek

Als er 6 mannen in pakken nodig zijn om een lintje door te knippen, dan weet je zeker dat er iets belangrijks geopend wordt.

En dat is dan ook zo. Grootmachten Bosch en Samsung werken sinds 2008 samen in een, zoals dat zo mooi heet, joint venture onder de naam SB LiMotive. Een bedrijf dat zich helemaal richt op het maken van LiIon batterijen. Het lintje knippen vond vorige week plaats om te vieren dat hun eerste fabriek geopend werd. Hij staat in Ulsan, Zuid-Korea.

Als alles volgens plan verloopt komen er de komende jaren 1000 mensen te werken. De fabriek is 35.000 vierkante meter groot en wordt het eerste jaar vooral gebruikt om pre-produktie modellen te maken. Om een beetje in te komen, zeg maar. Eenmaal volkomen op stoom worden er in één jaar genoeg accu’s geproduceerd om 180.000 elektrische voertuigen aan te drijven. De twee bedrijven hebben in 2013 gezamelijk zo’n 500 miljoen dollar in het project zitten. Verdien je dat allemaal terug met een paar elektrische fietsen? Nee, het grootste deel gaat naar de auto-industrie. BMW gaat bijvoorbeeld volgend jaar al een testvloot uitrusten met de batterijen van SB LiMotive. Als je nu dus op de accu van je volgende nieuwe elektrische fiets een stickertje van SB op je accu aantreft, weet je waar hij vandaan komt.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top