Nieuws

Nieuwe elektrische fietsen van Kymco

Kymco City Comfort ebike

Wij kenden Kymco alleen van hun scooters. Maar nu de regels voor scooterrijders zijn verscherpt, worden die een stuk minder verkocht. Voor Kymco kennelijk reden om ook een elektrische fiets op de markt te brengen. En best een mooi modelletje, eerlijk gezegd.

Eigenlijk zijn het zelfs 4 modellen, met een City en een Street model die ook allebei in Comfort uitvoering gevoerd worden. Alle e-bikes worden aangedreven door een Shimano Steps motor met bijbehorende accu. Verder veel verwijzingen naar de scooters, bijvoorbeeld als je naar de vorm van de koplamp kijkt. Ook zijn er kunststof kapjes leverbaar in diverse kleuren leverbaar om het uiterlijk te veranderen, net als bij de scooters. Remmen gaat met hydraulische schijfremmen. De fietsen zijn al op een afstandje herkenbaar als Kymco-bike, vanwege de twee rode spaken in de wielen.

Het verschil tussen de City- en de Streetmodellen zit hem in de afmontage. De City instapper heeft slechts 3 versnellingen van Sturmey Archer en geen voorvering. De City comfort heeft wel een geveerde voorvork. De Street heeft 8 versnellingen en met de Street Comfort kun je zelfs automatisch schakelen dankzij het Di2 systeem van Shimano. De comfort modellen hebben de 504Wh accu, waar de instapmodellen het met 100Wh minder moeten doen. Met de grootste accu fiets je in de Eco stand (bij perfecte omstandigheden) 185 kilometer.

Kymco e-bikes prijzen

  • Kymco Street, 2799 euro
  • Kymco Street Comfort, 3099 euro
  • Kymco City, 1999 euro
  • Kymco City Comfort, 2549 euro

Als je eens een proefritje wilt maken kun je terecht bij het dealernetwerk van Kymco, vaak zijn dat ook scooterdealers. Een compleet overzicht vind je op de website van Kymco.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top