45kmh

Nieuwe Koga E-Xtension-S rijdt 35km/u

Koga EXtentionS elektrische fiets

De Nederlandse fietsfabrikant Koga heeft een elektrische fiets ontwikkeld die trapondersteuning biedt tot 35 km/u.

Koga EXtentionS elektrische fietsDeze is volledig in-house ontwikkeld op basis van de fluisterstille ION technologie van Accell.
Algemeen directeur Wouter Jager: “Met deze E-Xtension-S bieden we een gezond, sportief en milieubewust alternatief voor het autogebruik, met name voor woon-werkverkeer voor afstanden tot zo’n 25 km. Uitvoerige testen bij Koga hebben aangetoond dat deze E-bike zeer goed en veilig hanteerbaar is met een snelheid van 30 tot 35 km/u. Met een dergelijke snelheid voldoen we bovendien ruimschoots aan de wens van de consument voor een comfortabele, veilige en snelle E-bike.”
Voor dit type E-bike geldt de verplichte typegoedkeuring en deze zal dus voorzien worden van de in Nederland noodzakelijke blauwe kentekenregistratie.
Wat betreft de Nederlandse verkeersregels dient de gebruiker dezelfde regels te volgen die gelden voor snorfietsen. Helmgebruik is niet verplicht maar Koga zal in haar informatievoorziening wel aanbevelen om een fietshelm te dragen.

Wouter Jager: “We hebben dit concept al twee jaar geleden naar volle tevredenheid geïntroduceerd in Zwitserland en daarmee veel ervaring opgebouwd bij gebruik onder zware omstandigheden. Daaruit kwam onder andere naar voren dat de combinatie van een trapondersteuning tot 35 km/u en een batterij-inhoud van 500 Wh de fietser voldoende power en actieradius biedt. De E-Xtension-S is voorzien van schijfremmen voor een optimale remcontrole.”
Jager vervolgt: “We hebben gewacht met deze introductie aangezien we eerst meer duidelijkheid wilden over de wet- en regelgeving. Hoewel er andere producten zijn die nog harder kunnen, is uit ervaring gebleken dat een cruisesnelheid tussen 30 en 35 km/u het meest optimaal is voor de sportieve forens. De KOGA E-Xtension-S zal tijdens de Eurobike 2013 (eind augustus)  aan het publiek getoond worden.”

2 Reacties

2 Comments

  1. Pingback: Elektrische fiets opvoeren - Elektrabikes.nl | Elektrabikes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top