Nieuws

Nieuwe Trek L-Series elektrische fietsen

Afgelopen maandag werd in Ermelo de vernieuwde lijn elektrische fietsen van Trek voorgesteld.

Nieuwe Trek L600 plus e-bikeDe “L-Series” e-bikes zijn uitgerust met een motor in het voorwiel, een Lithium-ion accu en een onderhoudsarme, gesloten kettingkast.  Tegelijkertijd werd de eveneens nieuwe X600+ getoond.

Hoewel Trek al enkele jaren zeer succesvol is met haar sportieve ‘achtermotor’ fietsen, bleek de vraag naar fietsen met een voorwiel motor en een gesloten kettingkast erg groot. “In de top 25 van meest verkochte elektrische fietsen in Nederland, staan slechts acht fietsen met een achtermotor” zegt Martijn Willems, Brand Manager Benelux. “De markt voor elektrische fietsen met een voormotor en een gesloten kettingkast blijkt erg groot te zijn en daar moesten we natuurlijk op inspringen.”

Drie modellen voor de Trek L-Series RIDE+ lijn
De Trek L-Series RIDE+ lijn is opgebouwd uit drie modellen (de L100+, de L300+ en de L600+), in prijs varierend van €1.999,- tot €2.399,-. De belangrijkste kenmerken van de Trek L-Series RIDE+ zijn de nieuwe motor in het voorwiel, hoogwaardige Lithium-Ion accu’s (250 of 320Wh) en een onderhoudsarme gesloten kettingkast met versnellingsnaaf (7 of 8 versnellingen).

Supersterke sportieve X600
Behalve met de L-Series RIDE+ kon ook kennis gemaakt worden met de verbeterde Trek X600, een supersportieve Trek RIDE+ fiets met 27 derailleur geschakelde versnellingen, schijfremmen en een verende voorvork. De Trek X600 is verder uitgerust met een een extra lichte en krachtige RIDE+ SL achterwiel motor, een 420Wh accu (goed voor een actieradius van ong. 120km) en de nieuwe RIDE+ Pro controller met duwhulp.

Bron: Tweewieler.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top