Informatie

Het onderhoud aan een elektrische fiets

Bij het kopen van een nieuwe elektrische fiets zal de dealer, als het goed is, uitleggen hoe deze werkt en hoe hij onderhouden moet worden. Zo niet, vraag er dan om! Een elektrische fiets is een flinke investering en je zult er veel meer plezier aan beleven als je hem goed behandeld.

De eerste paar keer zal de accu nog niet helemaal top zijn. Pas na een paar laadbeurten bereikt de accu zijn volledige capaciteit. Mocht hij in het begin (zeker in de winter) wat sneller leeg zijn dan verwacht….geef hem dan nog even wat tijd.

Een elektrische fiets heeft nauwelijks meer onderhoud nodig als een gewone fiets. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de accu. Deze zijn bijvoorbeeld nogal gevoelig voor lage temperaturen. Als het flink koud is, zal de accu veel sneller leeg zijn. Wanneer je fiets in een onverwarmde schuur staat, is het daarom handig om de accu binnen te laden en bewaren.

De nieuwere accu’s kunnen altijd bijgeladen worden, je hoeft deze dus niet eerst helemaal leeg te rijden.
Wen jezelf aan om de accu na iedere rit op de lader te zetten. Nieuwe laders werken als “druppellader”, ze vullen de accu en zorgen er daarna voor dat er af en toe iets bijgestopt wordt als de accu vermogen verliest. Dit kost nauwelijks stroom en je bent altijd klaar om met een volle accu te vertrekken.

Tip: Bij elektrische fietsen is het nog belangrijker om met een juiste bandenspanning te rijden. Met te zachte banden zorgt de extra rolweerstand er voor dat de accu sneller leeg raakt.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top