Het blijkt geen incident. In het postkantoor van Aarschot woedde vorige maand een brand. Men dacht in eerste instantie dat een elektriciteitsprobleem de oorzaak was. Nu blijkt dat ook daar de accu van één van de elektrische fietsen vuur gevat heeft.’

De oplossing wordt een kostbare aangelegenheid. Bpost heeft 2000 elektrische fietsen in gebruik. Daarvan moeten alle accu’s retour voor controle en indien nodig vervangen.
Het lijkt erop dat de fietsen niet geschikt zijn voor intensief gebruik. Zeker in heuvelachtig gebied als de Ardennen en Vlaams-Brabant wordt er veel gevraagd van de accu’s.

Bpost gebruikt E-Move Cargo fietsen. Daar zitten accu’s met Lithium in, net als in een groot deel van de e-bikes van alle andere merken die tegenwoordig worden aangeboden. Lithium is geweldig materiaal om accu’s mee te maken, maar het is inderdaad erg gevoelig voor oververhitting. De oorzaak wordt in dit geval gezocht in het steeds kleiner maken van de accu, terwijl er wel evenveel energie van wordt gevraagd.

Voor ons als “gewone” gebruiker is er overigens geen reden tot paniek. Het betreft waarschijnlijk een fabricagefout in dit model fiets. Voor de postbodes is het wel dubbel vervelend. Ze moeten hun werk nu met dezelfde fietsen doen, maar dan zonder hulp van de motor. En dan is het niet fijn dat de fietsen zo zwaar zijn, zeker niet met een volle tas met kerstkaarten….de hersteloperatie gaat namelijk 2 maanden duren.

Ook de Nederlandse Persgroep heeft dit soort fietsen in gebruik. Daar zijn nog geen problemen bekend.