Nieuws

Oplaadpunten, onzin of niet?

Oplaadpunt elektrische fietsWe zijn in twijfel. Bijna dagelijks ontvangen we persberichten van trotse gemeentevoorlichters of sluwe marketeers die ons toch vooral willen wijzen op het grote gemak van de door hun geinstalleerde oplaadpunten. Bij bilbliotheken, cafe’s, fietsenwinkels, het kan niet op. Iedereen krijgt zijn eigen oplaadpunt voor de elektrische fiets. En vaak nog met een mooie subsidie van de gemeente ook.

Maar wat moeten we er mee? Zelfs slechte elektrische fietsen halen tegenwoordig makkelijk 35km met een volle accu-lading. Ken jij iemand die 40km fietst om bij de bieb te komen?
De snelste acculaders/batterij combi’s hebben nog steeds wel een flink uurtje nodig om weer redelijk opgeladen te raken. Wie wil daar nu onderweg op wachten? Wij in ieder geval niet, hoe gezellig het terras ook is.

Maar het zijn er zoveel. Dan zal er toch wel vraag naar zijn? Er is zelfs een heuse website voor (oplaadpunten.nl), daar zie je dat alleen in Noord-Brabant al 170 geregistreerde stopcontacten zijn. Laat ons weten wat jij er van vindt. Vul de poll op onze site in. Uitgebreider reageren kan ook, geef je commentaar onder dit artikel.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top