Nieuws

Peugeot e-bike via ANWB

Vanmiddag in ons postvak, een folder van de ANWB.

Met daarin een aanbieding voor een elektrische fiets van Peugeot, die geleverd wordt inclusief gratis ANWB pechhulp voor onderweg tot eind 2012….voor de fiets welteverstaan!

Het gaat hier om een e-bike met 7 naafversnellingen, de accu in de bagagedrager en verder vrij standaard afgemonteerd. Wij kennen Peugeot in Nederland natuurlijk vooral van de auto’s, maar het merk kent een lange fietshistorie. De eerste fiets, de ‘Grand Bi’ zag het levenslicht al in 1882! Wat natuurlijk helemaal niets zegt over de kwaliteit van de huidige generatie elektrische fietsen, want daarmee zijn ze pas sinds vorig jaar serieus bezig. Gezien de gebruikte onderdelen, lijkt dit in ieder geval een betere keuze dan de fietsen die de ANWB eerst verkocht. Deze “Lente voordeelactie” loopt tot 8 april. ANWB-leden betalen 1449 euro ipv de 1699 euro die niet-leden moeten neerleggen.

Peugeot is overigens leuk bezig op het e-bike front, wat te denken van dit studiemodel? De 122DL, compact, wendbaar en met een ingebouwde lederen laptoptas in het frame. Met acht versnellingen en een riemaandrijving. Waar de accu zou moeten zitten is niet duidelijk, maar het zou mooi zijn als onze woon-werk fietsen er over een aantal jaar zo uit zouden zien.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top