Nieuws

Peugeot eF01, elektrische vouwfiets

Tijdens de Paris Motor Show toonde Peugeot ons de eF01, een elektrische vouwfiets van het Franse automerk.

Deze ‘plooi e-bike’ is zo ontworpen dat hij precies achterin het Dockstation van de nieuwe 5008 SUV past. Daar staat hij stevig, en wordt meteen opgeladen via een 12 volts aansluiting. De eF01 komt te koop bij de Peugeot dealers, je hoeft er overigens niet per se een 5008 bij aan te schaffen. Hij is namelijk ook via een gewoon stopcontact op te laden.

E-bike voor het laatste stukje

Het idee achter de kleine elektrische vouwfiets is dat je met de auto richting de stad gaat, en het laatste stukje met de fiets kunt doen. Weg zijn je parkeerproblemen, de vouwfiets klap je simpel in en neem je even mee naar binnen waar je jouw afspraak hebt.

Mocht je toch voor de combinatie van e-vouwfiets en 5008 SUV gaan, het Dockstation in de kofferbak laadt de accu in een kleine 2 uur weer vol. Die accu zit keurig weggewerkt in het frame, hetgeen zorgt voor een slank fietsje, waaraan je op een afstand niet eens ziet dat deze elektrisch is. Met een volle accu haal je, afhankelijk van je eigen gewicht en de ondergrond, zo’n 25 kilometer. Daarmee kom je een grote stad dus makkelijk mee in en uit. Via de MyPeugeot app kun je de accustatus checken. De topsnelheid ligt zo rond de 20 km/u, prima voor een vouwfiets met kleine wielen. Hij weegt 17 kilo, je moet dus wel even wat over de bumper tillen om hem achterin te krijgen.

Supersnel invouwen

Het invouwen van de Peugeot eF01 vouwfiets gaat simpel zat. Je doet de zadelpen terug, vouwt het stuur in en dan klap je het frame in. De wielen staan dan keurig recht naast elkaar, zodat je de ingevouwen fiets nog makkelijk rollend een stukje kunt meenemen. Peugeot garandeert dat iedereen dit binnen 10 seconden kan. Die wielen zijn trouwens 16″ en net als een SUV uitgerust met schijfremmen. Maar dan wel een paar maatjes kleiner dan in de Peugeot 5008. Nog een slimmigheidje, er is een Memory Systeem voor het zadel, zo kun je die na iedere keer in-/uitvouwen weer op de juiste hoogte zetten. Handig!

De prijs van de Peugeot eF01 is nog niet bekend, hij staat als het goed is vanaf voorjaar 2017 in de showroom. Peugeot maakt overigens al langer elektrische fietsen. Ze hebben zelfs een speed pedelec, de eU01S, in het assortiment….daarover later meer. Voor wie niet kan wachten: http://www.peugeot.com/en/news/cycles

 

 

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top