e-race

Pinarello Nytro, elektrische racefiets uit Italië

Ook het Italiaanse Pinarello heeft nu een e-racefiets, de Nytro. Daar kon je op wachten, ze willen de boot niet missen en de concurrentie zit ook niet stil op dit gebied. Ondertussen hebben onder andere Cube, Focus, Giant, Orbea, Haibike en Bianchi al e-racefietsen. En dan zijn er nog diverse merken die je standaard racefiets kunnen ombouwen naar een elektrisch model, denk aan Vivax etc.

Pinarello Nytro specificaties

De nieuwe Nytro heeft een Fazua middenmotor in de trapas verwerkt, met een flinke accu in de schuine buis. De eenvoudige bediening zit op het stuur. Hij kan een maximale ondersteuning van 400 Watt leveren. De accu is een 252Wh en deze helpt je tot je 25 km/u rijdt. Daarboven gaat ie uit en mag je de 13 kilo lichte fiets zelf voorstuwen. Het complete elektrische systeem voegt 4,7 kilo toe aan de racefiets.

Deze Pinarello is een soort mix tussen de Dogma en de Gan, ze richten zich met deze Nytro op het hogere segment. De maximale bandendikte is 28 millimeter. De wielen set je vast met 12mm steekassen en remmen gaat altijd lukken dankzij 160 mm grote remschijven. Verder wordt de Nytro afgemonteerd met een SRAM Force groep  en een FSA aandrijving. De prijs wordt boven de 6000 euro, afhankelijk van welke wielen je er bij kiest.

Meer info: pinarello.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top