Nieuws

Politiek meets elektriek

Koga en het milieuvriendelijke hotel Crowne Plaza Copenhagen Towers stellen tijdens de VN Klimaattop 10 Tesla E-bikes beschikbaar aan de delegaties in het hotel. De fietsen staan klaar voor gebruik tussen het hotel en het nabijgelegen ‘Bella Center’, waar de Top de komende weken plaatsvindt. 

Koga en het pas geopende Deense hotel sloegen de handen ineen om de hotelgasten een groen alternatief te bieden voor de vele limousines, taxi’s en bussen die gedurende de Top voor de delegatieleden klaarstaan. Al dit gemotoriseerd vervoer geeft natuurlijk CO2-uitstoot. En dat is tijdens een klimaattop eigenlijk “not-done”. De Koga E-bikes worden opgeladen uit de groene stroom van de zonnepanelen waarmee het nieuwe hotel is bedekt.

Hoewel de afstand tussen het hotel en het Bella Center ook op de gewone fiets prima te doen is, is een elektrische fiets natuurlijk een uitkomst als je niet met een bezweet kostuum aan de onderhandelingen wilt beginnen. Of Obama ook op de fiets gaat was bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend 😉

En nu maar afwachten of de klimaattop het predikaat “top” echt gaat verdienen, wij vrezen van niet.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top