Nieuws

Rayvolt X One, ebike met gezichtsherkenning

Dit wordt zonder twijfel de meest geavanceerde elektrische fiets van dit moment, de Rayvolt X One. Met een futuristisch design en een motor met energieterugwinning. En ook nog met ingebouwde gezichtsherkenning!

Tijdens het remmen wordt de accu bijgeladen, regeneratief. Een sensor bepaalt wanneer die functie gaat werken en hoeveel er teruggewonnen wordt. Als je tijdens een afdaling achteruit trapt, kun je de accu ook een beetje extra bijladen. Dat zet allemaal niet heel veel zoden aan de dijk vergeleken met de stekker in het stopcontact doen, maar alle beetjes helpen.

De verlichting gaat automatisch aan. Zowel voor als achter zijn de lampjes in het frame verwerkt, waarbij de voorlamp meedraait met je rijrichting. De fiets heeft richtingaanwijzers aan boord. Die zitten aan het eind van het stuur en kun je handmatig bedienen, maar ze kunnen ook automatisch werken waarbij ze reageren op jouw bewegingen.

Het frame van de X One is van aluminium composiet, in de schuine buis zit de accu verstopt. Een 48 volt model, 16Ah, waarmee je zo’n 75 kilometer actieradius zou moeten halen. Standaard zit er een versnellingsnaaf met 5 versnellingen in de het achterwiel. Als upgrade kun je nog kiezen voor het model met 7 versnellingen, maar dat heeft bij dit soort fietsen weinig toegevoegde waarde.

Alle elektronica bedien je via een groot geïntegreerd touchscreen dat draait op het Android besturingssysteem. Dankzij gezichtsherkenning gaat de fiets van het slot af en worden je persoonlijke instellingen geladen. Bijvoorbeeld wat de maximumsnelheid mag zijn, of hoe snel hij moet accelereren. Met handsfree gps navigatie met voice control kun je veilig met je handen aan het stuur de juiste weg vinden.

Dankzij het gebruik van lichte materialen blijft het gewicht van deze flink uit de kluiten gewassen e-bike toch enigszins binnen de perken, vanaf 20 kilo voor het standaard model. De fiets wordt geïntroduceerd met een Indiegogo campagne. Bestellen gaat daarom in dollars en als je er snel bij bent, krijg je hem voor de halve prijs, waarmee hij nog steeds 2000 dollar kost. De fietsen komen in 4 kleurstellingen, nu bestellen betekent in juni 2020 ontvangen.

Meer info op: XOne.bike

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top