Nieuws

Riese & Müller, mooie ebikes voor 2018

Hoewel we nog middenin 2017 zitten vliegen de ebikes voor 2018 ons al om de oren. Zo ook bij Riese & Müller die met hun nieuwste elektrische fietsen inzetten op de thema’s integratie, actieradius en rijdynamiek. Ze benoemen zelf vijf highlights voor 2018. De fietsen worden eind augustus ’17 al getoond op de Eurobike beurs en zijn kort daarna al leverbaar. We zetten ze even voor je op een rij.

Riese & Müller Delite GT Signature

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum hebben Markus Riese & Heiko Müller hun e-bike droom verwezenlijkt: dat is deze Delite GT Signature. Op basis van de Delite, het high-endmodel met Control Technology die vorig jaar al uitkwam. Deze Delite GT signature is één en al highlights: de Control Technology en DualBattery Technology wordt gecombineerd met Syntace- en Fox Factory-elementen met een Kashima-coating. Verder beschikt deze elektrische fiets over een Shimano XTR Di2 elektronisch schakelsysteem en uitermate potente schijfremmen. Elke Delite GT signature is genummerd en wordt geleverd met een door Markus Riese en Heiko Müller persoonlijk ondertekend certificaat. De Delite GT signature in signature black is vanaf september 2017 voor € 9.999 te koop bij de dealer. Goedkoop is anders, maar kijk nou hoe vet ie is.

Riese & Müller Supercharger

De nieuwe Supercharger is een echte krachtpatser als het gaat om actieradius. In deze e-bike vind je namelijk de splinternieuwe Bosch Powertube accu. Beter nog, twee stuks zelfs. Een in het frame geïntegreerde batterij. Eén in de schuine buis en één in de bovenbuis. De Supercharger is te koop in de kleuren electric blue metallic en urban silver metallic. Dit model is vanaf oktober 2017 beschikbaar in tien verschillende configuraties met een vanaf prijs van € 4.589. Deze e-bike wordt ook als Supercharger mountainbike versie met Shimano Deore XT 11-speed derailleurversnelling en fraaie voorvork van Fox geleverd.

Riese & Müller New Charger

Voor seizoen 2018 is er ook een nieuwe uitvoering van de Charger: de New Charger. Niet origineel, wel duidelijk. Volgend jaar wordt het waarschijnlijk de Newest Charger. Dit is een elektrische fiets met een hightech-uitrusting met Bosch PowerTube-accu, waarbij de DualBattery Technology optioneel is. De zitpositie is meer comfortabel dan sportief. Al deze factoren maken deze e-bike heel geschikt voor dagelijks gebruik. Vergeleken met de Supercharger is de eventuele 2e accu bij de New Charger niet geïntegreerd. De New Charger-modelserie is als Mixte-uitvoering met een schuin aflopende bovenbuis verkrijgbaar. Er zijn zeven verschillende uitrustingsvarianten met een vanaf prijs van € 3.879. De New Charger wordt in de kleuren electric red metallic, black en pearl white uitgebracht en is leverbaar vanaf oktober 2017.

Riese & Müller Packster 40

Met de Packster 40 brengt Riese & Müller voor het eerst een compacte E-Cargo-Bike op de markt. Deze speelt in op de trend om multi-purpose e-bikes voor in de stad te ontwerpen. Die niet te veel ruimte innemen in een hal of klein apartement, maar waar je wel alle kanten mee op kunt qua transport. Met een laadlengte van 40 cm en een gewicht van nog geen 30 kg zit deze Packster tussen een standaard e-bike en grotere transportfietsen in. Bij het slimme Packster-concept zijn verschillende opbouwen mogelijk: van een houten bak tot een Carry System voor het vervoeren van je kind in een kinderstoel. De Packster is er vanaf september 2017 in de kleuren racing red en light grey en in vijf varianten. Te koop vanaf  € 4.079.

Nog zo’n handige ebike voor in de stad is de Tern GSD

Riese & Müller Roadster

De Riese & Müller Roadster heeft een facelift gekregen en een opvallend puristisch uiterlijk. Deze bike is afgestemd op snelle ritten over asfalt. Het design wordt gekenmerkt door fraaie details. Strak langs de wielen geplaatste spatborden in de kleur van het frame en het gebruik van smalle, licht lopende banden benadrukken het minimalistische beeld. De Roadster komt in drie framematen en in de kleuren black matt, white en electric green metallic. En die dan in vier verschillende uitrustingsvarianten. De fiets krijgt zijn ondersteuning van de nieuwe Bosch Active Line, die superstil is. Vanaf september 2017 in de winkels met een vanaf prijs van € 2.959.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top