Reviews

Rih Omega

Rih Omega elektrische fiets

Rih Omega elektrische fietsMerk: Rih
Model: Omega
Modeljaar: 2013
Prijs: €2599,-

 

Specificaties:

  • 250Watt motor
  • 8 Versnellingen Shimano Nexus
  • Li-Ion accu 432Wh
  • Bediening naast het handvat
  • Afneembaar display
  • Motor in het voorwiel
  • 26 Kilogram

De Omega is een hoogwaardige elektrisch fiets die inschakelt als je de fiets beet pakt en uitschakelt als hij langer dan 2 minuten stil staat.

De kleine en lichte motor in het voorwiel heeft een zeer comfortabele en gelijkmatige ondersteuning. Hierdoor heb je altijd controle over de fiets, ook als je de ondersteuning wat hoger hebt staan. De motor is voorzien van een vrijloop waardoor deze licht loopt als je de ondersteuning uitschakelt. Dan is de Omega dus prima als gewone fiets te gebruiken.

Het bedieningspaneel zit direct naast het linker handvat. Zo kun je toch beide handen veilig aan het stuur houden terwijl je de fiets bedient. Met het bedieningspaneel kun je alle beschikbare functies activeren: verlichting, cruisecontrol, mate van ondersteuning, verschillende rij-programma’s en batterij afnemen. De extra power-functie zorgt voor tijdelijk wat extra ondersteuning om bijvoorbeeld even een helling op te gaan. Als extra heeft de fiets een wandelfunctie waarbij de fiets op eigen kracht met je “meeloopt”, ook bergop.

Het overzichtelijke display zit midden op het stuur en heeft een gebruikersvriendelijk menu. Op het display kun je alle relevante gegevens zien; het resterend bereik, de batterij-lading, de ingestelde mate van ondersteuning, een tripteller en een klok. Het display is gemakkelijk afneembaar en is tevens de digitale sleutel van de fiets, want de fiets werkt alleen met het bijbehorende display. Dit is meteen een extra beveiliging tegen diefstal.

De batterij staat, in combinatie met het efficiënte totaalpakket, garant voor een groot bereik. Onder gemiddelde omstandigheden is een bereik van 100 kilometer gemakkelijk haalbaar.

In de slanke kettingkast zit een automatische kettingspanner. Daardoor heeft de ketting altijd de ideale spanning en gaan ketting en tandwielen langer mee.

Alle informatie: www.rih.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top