Nieuws

Smart ebike nu ook via de fietsenwinkel

Smart ebike
Moederbedrijf Daimler-Benz heeft bij nader inzien besloten de Smart ebike toch ook via fietsenwinkels te gaan verkopen.

Smart ebikeBij de introductie van de eerste elektrische fiets van Smart werd bepaald dat de fiets alleen via Smart auto-dealers te koop zou zijn. Ook tijdens een perspresentatie in december 2012 werd nog verteld dat de Smart uitsluitend via dat kanaal verkocht zouden worden. Nu is men hierop plotseling terug gekomen en is besloten de Smart ebike ook beschikbaar te stellen voor verkoop via de vakhandel.

Smart geeft als reden voor deze beleidswijziging op dat het voor de klant op deze manier makkelijker wordt om een Smart ebike te vergelijken met andere elektrische fietsen. Daarnaast schijnt er vanuit de fietsbranche veel interesse te zijn om de elektrische fiets van Smart te gaan verkopen. Dat klinkt als twee valide argumenten.

De verkoop-constructie die Smart nu kiest lijkt ons echter opnieuw niet erg handig. Ze gaan namelijk niet direct aan de fietsenwinkels leveren, maar verwachten dat jouw fietsenmaker contact op gaat nemen met een Smart dealer in zijn buurt. Daar zou hij/zij vervolgens zelf afspraken mee moeten gaan maken over doorlevering van de fiets. Dus via Smart, naar de autodealer, naar de fietsendealer, naar jou als consument. Je mag zelf invullen hoe dat dan gaat als je problemen met de fiets krijgt.

Het is ontzettend jammer dat Smart een fiets die zoveel potentie heeft, op deze manier in de markt wil zetten. Qua uiterlijk scoort de fiets bovengemiddeld, de techniek is mooi, afwerking van hoog niveau, maar op deze manier krijg je de Nederlander toch echt niet massaal bereid om een kleine 3000 euro neer te leggen voor een elektrische fiets.

We zijn erg benieuwd naar het aantal fietsenwinkels dat op deze voorwaarden Smarts E-bike wil gaan verkopen…..de tijd zal het leren?!

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top