45kmh

Snelle elektrische fiets van BlueLABEL

BlueLabel Cruiser HSEr is op dit moment veel te doen over de snellere elektrische fietsen. Tegenstanders noemen ze een gevaar op de weg en wijzen op het aantal ongelukken dat zelfs met “niet high-speed” ebikes gebeurd. Voorstanders roemen de kortere reistijd bij woon-werk verkeer en het gebruiksgemak van de sterke motoren.

Riese&Müller ziet vooral de voordelen. Zij maken deze BlueLABEL Cruiser HS die snelheden tot 45 km/h kan halen. De HS staat, logisch, voor High Speed. Om hier legaal mee in Nederland te mogen fietsen heb je overigens wel een snorfiets kenteken nodig. Helmgebruik is dan niet verplicht, maar lijkt ons bij dat soort snelheden toch echt wel aan te raden.

bluelabel_mixte_hsDe BlueLABEL Cruiser HS en Mixte HS worden aangedreven door het Bosch Intuvia systeem met een 350 watt Bosch middenmotor. De benodigde stroom komt uit de Bosch 36 Volt 400WH 11Ah accu die ook lekker laag in het frame zit. Een goede wegligging gegarandeerd dus. Het aluminium frame is er in twee versies, de heren Cruiser en de dames Mixte. Beiden uitgerust met een Nuvinci N360 achternaaf die zorgt voor een traploos schakelsysteem. Met de Magura HS11 hydraulische velgremmen hoef je je ook over het op tijd stil staan geen zorgen te maken, deze hebben zich in de praktijk al jaren bewezen.

De Cruiser HS wordt geleverd met lekkere dikke Schwalbe Big Ben banden, die er voor zorgen dat je ook bij 45km per uur voldoende grip hebt. Voor €3059,- kun je deze snelle ebike afhalen bij de Riese&Müller dealer.

 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top