e-bakfiets

Soci.Bike, slim ontworpen elektrische bakfiets

Aan de statistieken van onze website zien we dat er veel gezocht wordt naar elektrische bakfietsen. Logisch, want die zijn super praktisch. Je kunt er een stapel kinderen in vervoeren, of een heleboel spulletjes mee van A naar B brengen. En met al dat gewicht is een hulpmotortje wel zo handig. Bij Soci.Bike hebben ze dat goed begrepen. Heel goed zelfs, want ze hebben één van de meest doordachte e-bakfietsen die er zijn, gebouwd.

Slimme details

De bakfiets van Soci.Bike zit vol vernuftige details. Zo kan bijvoorbeeld de bak aan de voorkant open. Heel slim, want zo kunnen kleine kids er makkelijk in- en uitklimmen. De klep fungeert dan als opstapje. De bak zelf is gemaakt van schokabsorberend polypropyleen. Comfortabel en stevig.

De koplampen zitten ingebouwd in het frame. Goed beschermd en zonder loshangende draadjes. Achterop zit 1 lamp, alle verlichting werkt via de accu en is op het stuur in te schakelen. In het achterwiel zit een ‘automatische versnellingsbak’ van DaVinci. Die zorgt er voor dat je bij het wegrijden uit stilstand in een lekkere lichte versnelling begint. Zo kom je zelfs als je zwaar beladen bent, nog makkelijk op gang. En zwaar kan ie worden, want je mag 100 kilo in de bak doen, de fiets weegt zelf al 60 kilo en dan komt het gewicht van jou zelf er nog bij. En achterop zou je nog een extra kind kwijt kunnen. Best een stevige combinatie dus, maar geen probleem voor hedendaagse elektrische fietsen.

Voor kids of koeriers

Dankzij een uitgebreide keuze in accessoires, is de Soci.Bike perfect in te richten voor zowel ouders met kinderen (of honden 😉), als voor koeriers. Gebruik je het bankje met twee driepuntsgordels in combinatie met de regenhuif, dan zitten de kleintjes er veilig en droog bij. Je kunt ook een maxi-cosi monteren, voor de allerkleinsten.

Breng je pakketjes rond, dan is een stevig afdekzeil juist weer de beste keuze. Dankzij de 720Wh accu, zul je ook niet snel zonder stroom komen te staan. Zelfs niet als je de 80Nm middenmotor van Bafang voluit laat ondersteunen. De coole kunststof spatborden op de zijkant geven de fiets een beetje een retro uiterlijk, wij houden er wel van.

De fiets is leverbaar in 6 kleurtjes, waarbij wit goedkoper is dan de andere 5 (groen, blauw, zwart, grijs of okergeel). Als je een Soci.Bike koopt, dan wordt deze netjes bij je thuis afgeleverd. Wel zo handig, want hij past natuurlijk niet in je auto, laat staan achterop een fietsendrager. Nog zo’n slimmigheidje is dat er rekening gehouden is met de deurbreedte. De Soci.Bike is, ondanks de drie wielen net smal genoeg om door iedere deur te passen. Je kunt hem dus altijd in de schuur, kelder of gang stallen. Over die wielen gesproken, de fiets helt dankzij een kantelmechanisme licht mee in de bochten. Net als een tweewieler. Dat zorgt voor prima rij-eigenschappen. Met de Bafangmotor kun je maximaal 25 km/u rijden, zoals het wettelijk maximum is bepaald. Om al dat gewicht ook weer tot stilstand te brengen zijn een paar flinke schijfremmen van Tektro gemonteerd.

We hebben de Soci.Bike opgenomen in onze Top 5: Elektrische Bakfietsen

Wat kost zo’n Soci.Bike?

Goedkoop zijn ze niet, pas als je €4.250 aftikt (of €3.999 voor een witte) staat ie bij jou voor de deur. En dan moet je er zelf nog een slot bijkopen en zorgen dat je hem goed verzekerd. Ook de huif komt alleen met een meerprijs (€265), net als een afdekzeil (€95) of een reserveaccu (€549).
Meer info of een proefrit aanvragen: socibike.nl.

Belangrijkste specificaties op een rijtje:
Afmetingen fiets (lxbxh): 212,5 x 80 x 120 cm
Afmetingen bak (lxbxh): 80 x 47 x 50 cm
Frame achter: aluminium
Frame voor: elektrolytisch verzinkt staal
Banden: Schwalbe big apple plus
Versnelling Nu Vinci 330 Harmony automatische traploze versnelling
Remsysteem Tektro hydraulische schijfremmen, voor 180 mm, achter 160 mm. met dubbele parkeerrem

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top