Sparta

Geef hieronder je mening over Sparta, het Nederlandse merk met vele e-bikes. Ze hebben niet voor niets als slogan: “Enjoy the energy”. Op hun site vind je ook een ‘elektrische fietsenkiezer”. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw ervaringen met e-bikes van Sparta.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sparta
Average rating:  
 3 reviews
 by Frank E
E bike slechte investering
Welke fiets: Sparta Ion

6 jaar geleden hebben mijn vrouw en ik 2 Sparta e-bikes gekocht. Op dat moment de top van de markt en goede fietsen maar na 6 jaar willen we toch wat nieuws. En dan blijkt een e-bike een heel slechte investering. Bezoeken aan een paar erkende dealers leveren frustrerende ervaringen op. De geboden inruilwaarde ligt niet hoger dan €300 per stuk voor 2 op zich nog goede fietsen met goed functionerende accu’s. Enkele dealers kraakten de door ons gekozen fietsen af als zeer slechte fietsen en ruilden liever helemaal niet in. Daarentegen kon van enige korting op 2 nieuwe Sparta M8 fietsen geen sprake zijn. Een aankoop van ruim €6000 is kennelijk niet interessant genoeg voor deze ondernemers. Een afschrijving van 90% in 6 jaar wordt als normaal gezien. In heb zojuist mijn auto van 4 jaar ingeruild met 90000 km op de teller en kreeg een inruilwaarde van 55% van de aanschafwaarde. De arrogantie van de fietsenhandel van de grote merken ((Sparta, Batavus, Gazelle) loopt de spuigaten uit. Superlange levertijden, dure testcentra en een zeer klantonvriendelijke opstelling hebben ertoe geleid dat wij hebben toch maar voor Stella fietsen gekozen. De fietsen hebben dezelfde Bosch middenmotor als de genoemde merken aanbieden maar de aanschafwaarde kwam mede door de geboden inruilwaarde en onderhandelingsruimte komt veel lager uit.

 by J.Schuller
Fiets remt steeds af
Welke fiets: Sparta e7

De Sparta e7 remt steeds af of hij houd steeds in, bij een snelheid van 20 km. Het is net of dat er iemand af en toe op de rem trapt.
De accu, bij vol onder steuning kom ik maar op een afstand van 21 tot 25 km.
De fiets is van juli 2017.
Wat moet ik daar aan doen?

 by Wilma
Review
Welke fiets: Sparta F7E smart LTD black matte

Fijne fiets, echter zijn er voor dit zgn 'actiemodel' enkele prettige toevoegingen weggelaten die wel op de standaard Sparta F7e zitten, zoals een gashendel/powerboost, handmatig verstelbaar stuur en een verende voorvork..Actiemodel is dus een sigaar uit eigen doos, de fiets ansich bevalt perfect, dat dan weer wel...

To Top