Nieuws

Sparta gebruikt Bosch techniek

Bosch Intuvia in Sparta elektrische fietsen


Bosch Intuvia in Sparta elektrische fietsenOok Sparta maakt nu elektrische fietsen met het Bosch e-bike systeem.

De fietsen voorzien van Bosch technologie hebben de motor in het midden van het frame. Dit geeft een  krachtige ondersteuning en geeft de fiets een laag zwaartepunt voor extra stabiel rijgedrag.

Een aantal pluspunten:

  • Krachtige motor.
  • Goede wegligging.
  • Efficiënte aandrijving.
  • 400 Wh actieradius.
  • 2 jaar garantie, ook op elektrische onderdelen.

Alle voordelen van een motor in het midden

De motor van Bosch heeft zich vorig jaar al bewezen als zeer betrouwbaar en efficiënt, daarnaast is hij lekker compact. Het systeem heeft 3 sensoren, waarmee gemeten wordt hoe hard je fietst, hoeveel omwentelingen met de trappers je maakt en hoeveel kracht je daarbij zet. Wanneer je een heuvel op rijdt, zal je harder moeten trappen om dezelfde snelheid te houden. De sensoren registreren dit en de motor reageert hier direct op. De krachtige motor zal extra vermogen afgeven om het snelheidsverlies te compenseren. De motor wordt effectief ingezet waardoor er geen energie wordt verspild.

Sparta B1 elektrische fiets met Bosch middenmotorSparta heeft 3 modellen elektrische fietsen in de collectie met een Bosch motor, namelijk de B1, B2 en BS3.

Bij het Bosch-systeem zit de motor in het midden van het frame, direct op de trapas. Hierdoor voelt de ondersteuning bijzonder krachtig aan. De plaatsing van de motor is prettig doordat deze relatief laag bij de grond zit. Dit komt de gewichtsbalans en rij-eigenschappen ten goede.

De plaatsing van de motor heeft 3 voordelen:

  • De motor zit in het midden van het frame en bij de trapas waardoor de fiets een laag zwaartepunt heeft en stabieler is.
  • Een motor die direct op de trapas zit geeft een heel krachtige ondersteuning, doordat de kracht op 1 plek gebundeld wordt.
  • De motor, de sensoren en de elektronica zitten allemaal bij elkaar. Het is een sterk systeem met weinig kabels en snoeren waardoor de kans op storing wordt verkleind.

De accu van het Bosch-systeem zit onder de achterdrager. Hierdoor is de batterij overal op te laden. Je bent dus niet afhankelijk van stroomvoorziening in de stalling, wanneer je de lader bij de hand hebt, kun je de batterij overal opladen.

 *Je kunt zelf je mening over de Sparta B1 geven op de review pagina.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: Sparta elektrische fiets testlab - Elektrabikes.nl | Elektrabikes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top