Reviews

Sparta ION RXS+

Sparta ION RXS+ elektrische fiets

sparta rxs+ elektrische fietsMerk: Sparta
Model: ION RXS+
Modeljaar: 2013
Prijs: vanaf €2599,-

 

Specificaties:

  • 40Nm motor
  • 24 Versnellingen via SRAM derailleurs
  • Li-Ion accu 500Wh
  • HD display voor de bediening
  • Ledverlichting gevoed door de accu
  • Motor in het achterwiel

Deze elektrische fiets van Sparta heet volledig de Sparta Ion RXS+, een toerfiets met een actieradius tot wel 150 km icm cruisecontrol!  Dit model is genomineerd voor de prijs van “beste elektrische fiets van 2013“. Het is een uitgebreide variant van de RXS elektrische fiets. Deze elektrische fiets kan prima als tourfiets worden gebruikt. Verkrijgbaar in zowel een dames als een herenvariant. De damesvariant heeft een extra lage instap wat het op en afstappen van de elektrische fiets makkelijker maakt. Door de motor in het achterwiel met 500 Wattuur kun je tot wel 150 kilometer fietsen zonder de accu opnieuw op te hoeven laden.

De 150 kilometer is bepaald onder optimale rijomstandigheden en wanneer je de Comfort Cruise Control aan hebt staan, die standaard op deze elektrische fiets zit.  Daarnaast is deze fiets uitgebreider dan de RXS door middel van de 24 sram versnellingen. De RXS heeft een HD display met meer dan 15 functies. Zo kun je je snelheid en rij-programma aflezen en natuurlijk ook hoever je nog kunt fietsen met de accu voordat deze weer aan de lader moet. Daarnaast kun je de verlichting aan- en uitzetten door middel van dit display. De koplamp is een volledig geïntegreerde 18-led verlichting. Dit zorgt voor een extra brede lichtinval waardoor je altijd goed zichtbaar bent in het verkeer.

Daarnaast kan de koplamp ook minder snel beschadigd raken, bij bijvoorbeeld het parkeren in een fietsenstalling. Dit omdat de koplamp in de voorvork geïntegreerd zit. En als extra diefstalpreventie heeft deze elektrische fiets het fushion slot volledig geïntegreerd in het frame.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: Elektrische fietsen test Consumentenbond 2013 - Elektrabikes.nl | Elektrabikes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top