Nieuws

Sparta M8b, winnaar E-Bike van het jaar 2019

De Sparta M8b is de E-bike van het Jaar geworden bij de verkiezing die jaarlijks georganiseerd wordt door de RAI Vereniging. Gisteren bij de opening van de E-bike Xperience in de Utrechtse Jaarbeurs werd dit bekend gemaakt.

Uit het juryrapport: “De Sparta M8b is een E-bike waarmee je gezien mag worden. Een frisse, elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp, kleur, designverlichting en hoogwaardige afwerking. De fiets oogt ‘clean’ doordat de kabels op vernuftige wijze zijn weggewerkt in het stuur. En last but not least; de fiets kent zeer goede rijeigenschappen“.

Compleet

De M8b is een heel complete e-bike, voorzien van alle luxe. De ondersteuning komt uit een middenmotor van Bosch (Active Line) en op het Intuvia display kun je precies zien hoe snel je gaat, hoever je al gefietst hebt, hoe lang de accu nog meegaat en in welke ondersteuningmodus de motor werkt. Je kunt kiezen uit 4 standen en er is een walk-assist. Voor de standaardprijs van 2599 euro krijg je de basisaccu van 300Wh. Je kunt tegen meerprijs voor een sterkere accu kiezen, 400Wh (€150)of 500Wh(€350). Als je de fiets gewoon in de stad gebruikt voor boodschappen doen, op visite gaan is die van 300Wh voldoende. Rijd je graag wat langere rondjes of woon je in heuvelachtig gebied dan is een sterkere accu wel aan te raden. Die accu zit overigens in de bagagedrager, is uitneembaar en je ziet hem niet als er fietstassen overheen zitten.

M8b: Onopvallend goed

De afwerking is gewoon top, hydraulische velgremmen van Magura, fraaie geïntegreerde verlichting, sensoren die trapkracht, cadans én snelheid meten, anti-lekbanden en een AXA-slot. Verder 8 versnellingen in de achternaaf, een verende voorvork en zadelpen en een fijn zadel. Eigenlijk is deze fiets helemaal niet zo opvallend, maar Sparta heeft gewoon nergens steken laten vallen. Niet alleen de componenten zijn prima. Ook het aluminium frame is prachtig afgewerkt. Zowel qua lasnaden als qua lak. De M8b is er in het grijs, maar wij zouden voor de prachtige blauwe versie gaan. Het enige opvallende design op de fiets is het lichtgevende logo, best chique.

Terechte winnaar

We zijn normaal niet echt fan van dit soort verkiezingen, maar in dit geval kunnen we ons zeker vinden in de keuze van de jury. De Sparta M8b is één van de mooiste middenklassers van dit moment. Of het DE beste e-bike van 2019 is valt over te discussiëren, maar je hebt er in ieder geval een goede koop aan.

Meer info: sparta.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top