Nieuws

Sparta RXS+ genomineerd voor elektrische fiets van het jaar

Sparta RXS+ genomimeerd voor elektrische fiets van 2014De Sparta RXS+ is één van de drie genomineerde elektrische fietsen van 2014.
Op het eerste gezicht een vreemde keuze, de fiets heeft eigenlijk geen enkel speciaal kenmerk. Maar misschien zit daarin juist wel de kracht. De fiets is uitgerust met betrouwbare onderdelen die allemaal prima hun werk doen en goed op elkaar zijn afgestemd.

Motor in achterwiel

We schreven het al vaker, de beste plaats voor de motor is in het midden. Dat de jury toch heeft gekozen voor deze fiets met de aandrijving in het achterwiel heeft te maken met de fijne werking van deze motor. Hij is stil, sterk (40Nm) en het in- en uitschakelen gaat bijzonder soepel. Ook het feit dat je als consument keuze hebt uit verschillende accu’s is een sterk punt. Om het af te maken heeft de fiets 24 versnellingen, een goede trapkrachtsensor en een handige gashendel waarmee je de motor kunt inschakelen als je de fiets lopend een heuveltje op moet rijden…bijvoorbeeld de garage uit.

Goed rapport

Verder zitten er 2 perfecte hydraulische velgremmen op, de koplamp met leds heeft zelfs een award gewonnen en het display is van prachtige kwaliteit. Om het helemaal af te maken is deze Sparta ook nog een leverbaar in heren-, dames-, en lage instapmodel. Allemaal onderdelen die ook andere fabrikanten wel gebruiken, het bijzondere is dat ze in deze e-bike gecombineerd zijn en daarmee een heel uitgebalanceerde fiets opleveren. De vanaf prijs is €2499,- (afhankelijk van de gekozen accu) is reëel. Gezien het rapportcijfer van 8,7 dat deze RXS+ krijgt van de gebruikers is dit een grote kanshebber om er vandoor te gaan met de titel “Elektrische fiets van 2014”.

[Toevoeging 28 februari 2014: De Sparta heeft de titel daadwerkelijk gewonnen!]

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top