Nieuws

Sparta X2 met accu in kettingkast

sparta-x2Misschien heb je het in hun reclame al gehoord, Sparta heeft een elektrische fiets met een onzichtbare accu op een bijzonder handige plek. Hij zit namelijk verstopt in de kettingkast. Het gaat hier om de Sparta E-motion X2.

Een fiets waarbij je eigenlijk alleen nog aan de motor in het voorwiel ziet dat het hier een e-bike betreft. Die accu in de kettingkast zit daar zo handig omdat Sparta hiermee het zwaartepunt behoorlijk verlaagt in vergelijking met een accu in de bagagedrager. En dat merk je in de rij-eigenschappen. Hoe lager het zwaartepunt, hoe beter een fiets over het algemeen stuurt. Daarom rijden de elektrische fietsen met zo’n kratje op de voordrager ook zo waardeloos….het zwaartepunt zit veel te hoog.

sparta_x2_accuJe kunt de accu in deze X2 alsnog simpel uitnemen om binnen op te laden. De accu zit op slot in de kettingkast en kun je met een sleutel losmaken. Voor  de rest wijkt deze fiets weinig af van andere elektrische fietsen. Dus met een LCD display op het stuur voor de bediening, 7 versnellingen, vering in de voorvork en zadelpen, door de accu gevoede verlichting en een lekkere lage instap bij het damesmodel. De fiets weegt een redelijk nette 23,5 kilo en heeft een gemiddelde actieradius van 75 kilometer.  Nog wel het vermelden waard is de ‘gashendel’. Een knop waarmee je de motor ook zonder te trappen kunt laten meehelpen. Dit werkt tot 6 km/uur en is bedoeld voor als je naast de fiets loopt en deze bijvoorbeeld uit de schuur moet rijden.

Voor de prijs van 2199 euro hoef je het niet te laten, die is best concurrerend voor een model met deze specificaties.

 

 

4 Reacties

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top