Nieuws

Spiked elektrische fietsen

En óf het imago van de elektrische fiets een stap vooruit heeft gezet.

Het gaat nu zelfs al zo ver dat er merken zijn die puur op uiterlijk en een hip imago elektrische fietsen verkopen. Zo kwamen we op de prachtige website van Spiked Cycles terecht. Een voorbeeld van een grafisch geweldig mooi ontworpen website, met een “werkplaats” waar je je eigen e-bike kunt ontwerpen. Waar je zelf kunt kiezen hoe je fiets opgebouwd gaat worden, met welke kleuren, wat voor spatborden. Je kiest een zithouding, wat voor verlichting er op komt en er is keuze zat in allerlei modellen. Van supersportief tot urban en het allermooiste…..alle fietsen worden afgemonteerd met een riemaandrijving. Dus nauwelijks onderhoud! Aan de overige onderdelen zie je ook dat het echt goed doordachte fietsen zijn. Een zadelpenvering die wél werkt, de uitmuntende Magura hydraulische remmen, fijne voorvork en ook over de geometrie is goed nagedacht.

Je kunt je op de site makkelijk een half uurtje vermaken om uiteindelijk je eigen Spiked Cycle te ontwerpen, met één muisklik extra kun je hem direct bestellen ook. Alleen…….hoe zit het met die elektrische aandrijving? Je ziet dat de accu voor het achterwiel zit en verder wordt er met geen woord gerept over capaciteit, vermogen, aansturing of wat dan ook. Niet belangrijk? Lijkt ons wel.

We zullen er eens een mailtje aan wagen, of toch gewoon maar bestellen? Mocht de zomer nog eens komen rijden we er in ieder geval über-trendy bij.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top