Nieuws

Stella Copenhague wint verkiezing

De Stella Copenhague heeft een grote prijs gewonnen. Deze e-bike is namelijk verkozen tot beste e-bike in de categorie ‘Classic e-bikes’. De jury roemde de vloeiende ondersteuning en constante acceleratie van deze elektrische fiets van Stella.

De verkiezing is georganiseerd door Extra Energy, een onafhankelijke organisatie die wereldwijd lichte elektrische vervoersmiddelen promoot. Ook bemoeien zij zich met het maken van standaarden. Zij testen altijd heel streng, wat deze prijs extra waarde geeft.

In de test werden 85 elektrische fietsen onder de loep genomen. In 13 verschillende categorieen, denk daarbij aan cargo-ebikes, city-bikes, sportieve e-bikes en dus ook de klassieke elektrische fietsen waarin de Stella Copenhague won.

Alle fietsen werden zowel op techniek als op ergonomie getest. Zo is er gekeken naar de verstelbaarheid en het comfort, maar ook naar de stabiliteit van het frame en de mate van ondersteuning.

Deze Copenhague is met recht een klassieke e-bike. De motor zit in het voorwiel, is niet beresterk maar wel heel stil. Dat ie niet heel sterk is, is in dit geval gunstig. Je wilt niet dat je voorwiel wegslipt als het wegdek een beetje nat is. De accu zit onder de bagagedrager, ook al heel klassiek. Verder een dichte kettingkast (dus weinig onderhoud), 8 versnellingen, anti-lek banden, simpele rotatiesensor en een prima accu. Beetje een saaie fiets misschien, zonder bijzondere kenmerken, maar kennelijk met goed bij elkaar gekozen onderdelen. En daar win je dus de testen mee. Dat is dan wel weer bijzonder.

Voor €1799,- kun je hem zelf berijden…ook al zo’n klassieke prijs.

Meer info op de site van Stella. Naar prijzen kun je lang zoeken op hun site, ze willen graag eerst contact met je zodat ze je onder zachte dwang van hun vriendelijke verkoopteam een e-bike kunnen aanpraten. Maar nu weet je tenminste wel dat het een goede fiets is 😉

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top