Nieuws

Stella e-bikes, waar zijn de prijzen?

Elektrische fietsenmerk Stella is ondertussen geen onbekende meer. Ze adverteren zich suf en weten zich ook online aardig te roeren. Ze begonnen als prijsvechter, zonder tussenhandel, gratis thuisbezorgd en met nog veel meer redenen om snel een Stella e-bike te laten bezorgen.

Waar is de prijslijst?

stella-reclameOndertussen is het een flink bedrijf geworden. Met zelfs tv-commercials met Anita Witzier. Een bezoekje aan de fraaie website levert na even rondkijken vooral vragen op…want waar zijn de prijzen? Iedere andere leverancier (behalve Amslod en Forza) is duidelijk over de consumentenprijs. Als de fabrikant de prijs er zelf al niet bijzet doet de fietsenwinkel die het merk voert dit wel voor ze. Maar niet bij Stella. Alle fietsen in hun assortiment worden uitgebreid beschreven, maar een prijslijst ga je nergens vinden. Vreemd toch?

Niet helemaal, het verkoopmodel zit hem duidelijk in het eerst contact leggen met potentiële kopers om deze daarna over te halen een Stella te bestellen. Ongeveer net zoals gebeurt bij veel fietsenwinkels die je uiteraard ook bij voorkeur het merk dat zij verkopen willen ‘aansmeren’.

Concurrent Fietsenwinkel.nl sprong er enige tijd geleden bovenop door een ‘eigen’ Stella pagina op hun site te zetten waar wel alle prijzen genoemd worden….en ze hebben en passant nog wat negatieve reviews verzameld. Niet heel netjes en collegiaal misschien. Maar zij hadden er uiteraard vooral belang bij dat je geen Stella koopt, maar een merk dat zij zelf in de collectie hebben. Een beetje flauw ook dat ze er toen de slechtste reviews eruit gepikt hebben en een groot aantal positieve laten voor wat het is. Bij Elektrabikes.nl houden we van objectiviteit. Die pagina op Fietsenwinkel.nl is ondertussen niet meer online.

Anyway, dat een bedrijf als Stella geen prijzen wil noemen, maar duidelijk eerst je gegevens wil binnen hengelen geeft ons nu niet direct het gevoel met een merk te maken te hebben dat het belang van de consument voorop zet. Het vergelijkt zo namelijk nogal lastig met de concurrentie. Daar heeft Fietsenwinkel.nl wel een punt. Dit lijkt een beetje op zo’n mannetje dat aan je arm hangt in de kasbah om je zijn winkel in te trekken. Maar dat zijn slechts onze ’two cents’, doe er mee wat je wilt. Reacties graag onderaan dit artikel.

Kwaliteit e-bikes Stella

Over de fietsen zelf hebben we zelf nog geen mening, we hebben ze niet getest….misschien maar eens zo’n opdringerige verkoper uit de review laten langskomen 😉 Je kunt als je geen verkopers over de vloer wilt overigens ook gewoon naar de showroom in Nunspeet rijden. Kun je meteen eens bekijken waarom ze claimen ‘de meest krachtige electromotoren te hebben, waarmee ze de concurrentie ver achter zich laten‘. Dat is een statement waarvan we je ongetest al kunnen verzekeren dat het onzin is. In het voorjaar van 2015 wonnen ze wel een elektrische fietsen test van de ANWB in de categorie ‘e-bikes onder €2000,-‘. Dat zegt toch ook wel wat!

De prijzen

Voor hen die snel op zoek zijn naar de prijzen van de Stella elektrische fietsen, hieronder het rijtje. Deze prijzen zijn van april 2015 en zijn ‘vanaf prijzen’ die afhankelijk zijn van de gekozen afmontage (met dank aan fietsenwinkel.nl voor het uitzoeken ;-)):

stella-vicenza-nero-ebikeStella Allegra €999,-
Stella Verona €1299,-
Stella Avenza €1299,-
Stella Forte €1349,-
Stella Azzuro €1349,-
Stella Vicenza €1349,-
Stella Fiore €1449,-
Stella Modena €2299,-

De prijzen voor 2018 zijn als volgt, met dank aan lezeres Elly voor het doorgeven:

Vincenza Superior €1399,–
Lugano Excellence €1349,–
Allegra € 999,–
Livorno €1599,–
Copenhague €1899,–
Dolce €1349,–
Forte €1349,–
Novara MPF €2199,–
Arturo Steps €2699,–
Gualtiero €2599,–
Fiore €1449,–
Nantes €1399,–
Gelzadel € 47,50
Kettingslot 140cm € 39,95
Fietstassen € 40,00

37 Reacties

37 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top