Nieuws

Stella e-bikes, waar zijn de prijzen?

Elektrische fietsenmerk Stella is ondertussen geen onbekende meer. Ze adverteren zich suf en weten zich ook online aardig te roeren. Ze begonnen als prijsvechter, zonder tussenhandel, gratis thuisbezorgd en met nog veel meer redenen om snel een Stella e-bike te laten bezorgen.

Waar is de prijslijst?

stella-reclameOndertussen is het een flink bedrijf geworden. Met zelfs tv-commercials met Anita Witzier. Een bezoekje aan de fraaie website levert na even rondkijken vooral vragen op…want waar zijn de prijzen? Iedere andere leverancier (behalve Amslod en Forza) is duidelijk over de consumentenprijs. Als de fabrikant de prijs er zelf al niet bijzet doet de fietsenwinkel die het merk voert dit wel voor ze. Maar niet bij Stella. Alle fietsen in hun assortiment worden uitgebreid beschreven, maar een prijslijst ga je nergens vinden. Vreemd toch?

Niet helemaal, het verkoopmodel zit hem duidelijk in het eerst contact leggen met potentiële kopers om deze daarna over te halen een Stella te bestellen. Ongeveer net zoals gebeurt bij veel fietsenwinkels die je uiteraard ook bij voorkeur het merk dat zij verkopen willen ‘aansmeren’.

Concurrent Fietsenwinkel.nl sprong er enige tijd geleden bovenop door een ‘eigen’ Stella pagina op hun site te zetten waar wel alle prijzen genoemd worden….en ze hebben en passant nog wat negatieve reviews verzameld. Niet heel netjes en collegiaal misschien. Maar zij hadden er uiteraard vooral belang bij dat je geen Stella koopt, maar een merk dat zij zelf in de collectie hebben. Een beetje flauw ook dat ze er toen de slechtste reviews eruit gepikt hebben en een groot aantal positieve laten voor wat het is. Bij Elektrabikes.nl houden we van objectiviteit. Die pagina op Fietsenwinkel.nl is ondertussen niet meer online.

Anyway, dat een bedrijf als Stella geen prijzen wil noemen, maar duidelijk eerst je gegevens wil binnen hengelen geeft ons nu niet direct het gevoel met een merk te maken te hebben dat het belang van de consument voorop zet. Het vergelijkt zo namelijk nogal lastig met de concurrentie. Daar heeft Fietsenwinkel.nl wel een punt. Dit lijkt een beetje op zo’n mannetje dat aan je arm hangt in de kasbah om je zijn winkel in te trekken. Maar dat zijn slechts onze ‘two cents’, doe er mee wat je wilt. Reacties graag onderaan dit artikel.

Kwaliteit e-bikes Stella

Over de fietsen zelf hebben we zelf nog geen mening, we hebben ze niet getest….misschien maar eens zo’n opdringerige verkoper uit de review laten langskomen 😉 Je kunt als je geen verkopers over de vloer wilt overigens ook gewoon naar de showroom in Nunspeet rijden. Kun je meteen eens bekijken waarom ze claimen ‘de meest krachtige electromotoren te hebben, waarmee ze de concurrentie ver achter zich laten‘. Dat is een statement waarvan we je ongetest al kunnen verzekeren dat het onzin is. In het voorjaar van 2015 wonnen ze wel een elektrische fietsen test van de ANWB in de categorie ‘e-bikes onder €2000,-‘. Dat zegt toch ook wel wat!

De prijzen

Voor hen die snel op zoek zijn naar de prijzen van de Stella elektrische fietsen, hieronder het rijtje. Deze prijzen zijn van april 2015 en zijn ‘vanaf prijzen’ die afhankelijk zijn van de gekozen afmontage (met dank aan fietsenwinkel.nl voor het uitzoeken ;-)):

stella-vicenza-nero-ebikeStella Allegra €999,-
Stella Verona €1299,-
Stella Avenza €1299,-
Stella Forte €1349,-
Stella Azzuro €1349,-
Stella Vicenza €1349,-
Stella Fiore €1449,-
Stella Modena €2299,-

De prijzen voor 2018 zijn als volgt, met dank aan lezeres Elly voor het doorgeven:

Vincenza Superior €1399,–
Lugano Excellence €1349,–
Allegra € 999,–
Livorno €1599,–
Copenhague €1899,–
Dolce €1349,–
Forte €1349,–
Novara MPF €2199,–
Arturo Steps €2699,–
Gualtiero €2599,–
Fiore €1449,–
Nantes €1399,–
Gelzadel € 47,50
Kettingslot 140cm € 39,95
Fietstassen € 40,00

37 Reacties

37 Comments

 1. H. Scheerooren

  21/08/2015 at 10:24

  Het lijkt wel oorlog in fietsenland.
  Een beetje gelijk heeft Fietsenwinkel.nl natuurlijk wel als ze zeggen: “Stella fietsen kiest er tevens voor om de prijzen van haar fietsen niet op haar website te publiceren. Deze onduidelijkheid kan ervoor zorgen dat u geen goede afweging kunt maken tussen een fiets van Stella en fietsen van andere bekende merken die Fietsenwinkel.nl wel verkoopt, zoals Gazelle, Batavus en Sparta.”

  Stella mag zich achter de oren krabben of dit wel een smart marketing move is.
  Immers: elke verkochte fiets is er weer één toch?
  Ik zeg alle kanalen aanboren en gebruiken. Veel mensen (ook ik) willen nu eenmaal vergelijkend warenonderzoek doen alvorens zo’n groot bedrag voor een fiets uit te geven.
  Niet handig van Stella, want ik heb begrepen dat het een kwaliteitsfiets is en de fabrikant zijn hand er voor in het vuur steekt, nou dan.

 2. N.

  17/03/2016 at 01:03

  Wat fijn hier eindelijk inderdaad de gemiste verkoopprijzen te kunnen vinden ter vergelijking met andere E Bike merk fietsen, dank je wel! Was ook voor mij een groot gemis en juist zo belangrijk voor op de sites hier op internet.

 3. RoDi

  17/04/2016 at 13:59

  wat lezen de mensen dan eigenlijk slecht als je een brochure aanvraagt staan de prijzen bij de fietsen,erg duidelijk en ze bellen terug ,geven goede service dus stella fietsen ga zo door.

  • Hans

   14/06/2017 at 17:57

   Nou RoDi, die folder geeft alleen vanaf prijzen, dus moet je ze toch…..juist! Ze beginnen overigens al te bellen binnen een halve dag na folderaanvraag, die is dan nog onderweg. Ik gaf 06 nummer op, maar ze gaan toch irritant 3x per dag op je huisnummer bellen….Geen duidelijk overzicht in folder of website wat nou de verschillen zijn, of wat de opties extra kosten. Slechte marketingtrucs, lijkt wel tupperware…;-)

   • Tonnnie

    05/09/2019 at 17:11

    Vroeg de folder aan…en 2 minuten later hing stella al aan de telefoon….dat is snel.
    Ze waren toevallig in de buurt en kan de fietsen proberen.Weet je ik doe rustig aan…gewoon alle rust!
    Ga eerst maar eens duidelijk de prijzen erbij zetten!

 4. Willem

  29/04/2016 at 02:15

  Hallo,
  Ik ben oriënterend bezig om een e-bike aan te schaffen en heb enkele leveranciers en fietsenwinkels bezocht. vanwege beschikbaar budget en de bewuste keuze voor een gesloten kettingkast, zal het een fiets met motor in de vooras worden.
  Waar het m.i. om gaat is niet alleen de prijs van de kale fiets, maar vooral om de andere toegevoegde zaken:
  — Capaciteit accu. Deze moet minimaal 500 Ah zijn.
  — Banden: Anti lekbanden of de goeikoopste die er te vinden zijn
  — Aantal versnellingen standaard
  — Aantal stappen trapondersteuning.
  — Oplaad mogelijkheden accu. Is deze los te koppelen en op een andere plek op te laden of moet dit in de fiets.
  — Kies je als man voor een fiets met stang, of een vrouwenuitvoering? Ik 59 jaar oud) zalo kiezen voor een vrouwenuitvoering.

  Kortom: bereid je voor voordat je de keuze maakt. Ik denk dat wij kiezen voro een Stella.

  WillemII

 5. Lucas

  05/07/2016 at 12:54

  De prijzen die fietsenwinkel.nl vermeldt bij de Stella fietsen kloppen niet. Waarom niet de brochure van 2016 gebruikt? Daarbij: ze vermelden zogenaamde adviesprijzen en die gelden voor niemand, zeker niet bij uitsluitend rechtstreekse verkoop. Schimmige concurentie van fietsenwinkel.nl. Als ze werkelijk, zoals ze zelf schrijven, transparant willen zijn en een goed vergelijk mogelijk willen maken, dan vermelden ze de verkoopprijzen uit de brochure van Stella. Bijvoorbeeld Vicenza, v.a. 1349,00. Dat Stella werkt met doorgestreepte hogere prijzen is uiteraard ook weer flauwe kul (alsof je korting krijgt; dat is niet het geval, en omdat het niet om adviesprijzen gaat zelfs wettelijk verboden bij mijn weten). Overigens vermeldt Stella lang niet alle prijzen; bij veel modellen moet je bellen voor de actuele prijs. Op zich lijkt me dat trouwens een kleine moeite…

  • Lucas

   16/07/2016 at 15:29

   Een aanvulling. De prijzen bij Stella zijn vanaf-prijzen. De genoemde prijzen zijn gelden (bij een aantal modellen) voor een fiets met 3 versnellingen. Voor Shimano nexus7 betaal je 200,– meer, voor nexus8 300,– meer. Standaard wordt een accu van 400 kwh geleverd. Meerprijs voor 500 kwh is 200,–.
   Er is in 2016 sprake geweest van gratis upgrade accu naar 500 kwh, of 150,– korting. Of de actie nog na 16 juli wordt verlengd is niet zeker (wellicht te vinden op de website van Stella).
   Ook van belang: er geldt momenteel een levertijd van 4 weken. Wellicht ook goed om daar altijd even naar te vragen, daar lange levertijden ook bij andere merken voorkomen. En je zult je itets maar snel willen hebben, en dit wordt je pas aan het eind van de verkoop medegedeeld…

 6. Mick

  09/08/2016 at 15:53

  Zeer slechte ervaring gehad met Stella. Op hun website zijn inderdaad geen prijzen te vinden, als je de brochure aanvraagt krijg je alleen enkele ‘vanaf-‘ prijzen, voor de meeste prijzen moet je ze bellen. Mijn oog was gevallen op de ‘Forte’ van €1349,-,(met 3 versnellingen) maar de verkoper aan de deur zei dat die niet meer leverbaar is. Ik kon de Forte met 7 versnellingen (€1549,-(€200,- verschil voor 4 versnellingen meer! Dat is bij geen enkel ander merk!) voor dezelfde prijs krijgen. Mooi, dacht ik, maar een aankoopbevestiging per email bleef uit. Na 3 keer bellen met Stella online een klacht ingediend, ook daar kreeg ik geen reactie op. Weer gebeld, toen werd gezegd dat ze de factuur enz. naar een verkeerd emailadres hadden gestuurd. Op de factuur die ik toen kreeg, werd ineens weer €1500, voor de fiets gerekend! Daarna de verkoper nog gesproken. hij zei dat hij de volgende dag alles voor me in orde zou maken. Ook niets meer van gehoord.
  Ik was het spuugzat en heb de order geannuleerd.
  Mijn advies: ga niet met Stella in zee. Beter om een fiets bij de dichtstbijzijnde rijwielhandelaar te kopen,als er dan iets is, kun je er even naar toe lopen!

  • Jan

   26/08/2016 at 13:55

   Kan me totaal niet vinden in je verhaal Mick. Wij hebben vorige week een Stella Forte en Dolce met Shimano Nexus 3 besteld en die hebben we sinds gisteren thuis! Snelle levering conform afspraak en ook 3 versnellingen dus! Onze ervaringen met Stella zijn heel goed en zijn dus ook erg blij met onze e-bikes! Hartelijke groet Jan

  • be

   20/06/2019 at 12:37

   Makkelijk praten als je zelf wel eerst bij een internet winkel wil kopen en dan de mensen aanraden bij de gewone fietsenmaker te kopen.
   Voor 1500€ excl inruil heb je tegenwoordig ook een nette fiets bij de fietsenmaker in de buurt en is er wat mee dan word je direct geholpen .
   Stelle gooit je dood met reclame en wie betaald dat? en is zeer irritant en daarom koop ik hem juist wel bij de fietsenmaker in de buurt.

 7. P.merten

  16/10/2016 at 08:28

  Op face book allemaal bla bla verhalen , commentaar word verwijderd mijn Stella fiets al 4 keer terug geweest voor reparatie en nog niet naar mijn In

 8. J. Rietbroek

  25/11/2016 at 16:41

  De Stella Livorno kost 1565 euro met de standaard 11 AH accu . Wij hebben hem helaas in juni 2016 gekocht. Gekozen voor de Livorno in plaats van de goedkope Stella fiets van 999 euro omdat volgens de verkoper de Livorno beter geschikt was om met de hondenkar erachter te fietsen. Helaas kwamen onder zeer gunstige weersomstandigheden niet verder dan 40 km. Daarom besloten 5 augustus een zwaardere accu 14,5 AH te kopen met 250 euro bijbetaling dus kost de Livorno nu 1815 euro. De accu werd overhandigd zonder verpakking, toch vreemd voor nieuw product. Maar ook deze accu haalde nog geen 40 km bij ideale weersomstandigheden. Monteur kwam 14 dagen na de klacht melding op 8 november 2016 langs en testen de accu. Ook corrigeerde hij de bagagedrager omdat de fietstas er niet op kon. De accu bleek niet goed en in plaats van een nieuwe af te geven kregen wij een bruikleen accu en nam hij die van ons mee om te laten testen? 21 november zelf gebeld waarom we nog niets hadden gehoord, Nee hoor de accu is deze week aangemeld om te testen. Dan wordt je toch heel boos want als een bedrijf een product levert wat niet werkt dan moet het gewoon ingenomen worden en vervangen door nieuw wel werkend product. BESTE MENSEN KOOP NOOIT EE STELLA FIETS WANT DE SERVICE EN GARANTIE IS WAARDELOOS!

 9. Hennie

  14/12/2016 at 14:31

  Heb ook een Stella fiets Livorno, de accu gaat zeker 90 km mee, ben heel vriendelijk geholpen ook door de telefoon.
  Vanmorgen de eerste servicebuurt gehad.
  Prima en goed geholpen en alles goed uitgelegd.
  Zeker een aanrader.

 10. Elly

  08/02/2018 at 16:52

  feb. 2018 Stella fietsen
  ik heb ook de nieuwe prijzen voor u op een rijtje gezet:
  Vincenza Superior €1399,–
  Lugano Excellence €1349,–
  Allegra € 999,–
  Livorno €1599,–
  Copenhague €1899,–
  Dolce €1349,–
  Forte €1349,–
  Novara MPF €2199,–
  Arturo Steps €2699,–
  Gualtiero €2599,–
  Fiore €1449,–
  Nantes €1399,–
  Gelzadel € 47,50
  Kettingslot 140cm € 39,95
  Fietstassen € 40,00

  • Jan van de Ven

   28/02/2018 at 22:06

   Ik ben wel erg benieuwd waar deze prijzen vandaan komen. Waar staan die vermeld?

   • Heleen

    13/05/2018 at 15:43

    In de folder van Stella en telefonisch info.

   • ronald

    11/08/2018 at 22:08

    in de foler van stella

  • John

   28/03/2018 at 17:50

   Beste Elly welke winkel bied de nantes aan voor €1399? Deze fiets zou mijn vrouw graag willen vooral door de lage instap( i.v.m. Knie problemen)

   John

 11. Henk Kist

  03/04/2018 at 20:10

  Dat wordt dus een heel avontuur morgen
  Ik heb CVA’s en TIA’s gehad en toch laat ik me niet oplichten
  Bedankt voor al deze positieve en negatieve berichten
  Ik laat wel weer van mij horen
  Henk Kist te Geldrop

 12. Storm

  13/06/2018 at 19:23

  Kennissen van ons kochten onlangs 2 Livorno e-bikes mèt een upgrade accu en zónder inruilfietsen en betaalden €3.200 .Wij zijn ook van plan om e-bikes aan te gaan schaffen maar hebben wèl 2 fietsen in te ruilen dus dachten wij minder te hoeven betalen.Niet dus !Is niet eerlijk vinden wij,dus kijken nog even rond.

 13. Herman

  02/07/2018 at 20:59

  Nu bakken ze het helemaal bruin. 600 euro korting bij inruil van een fiets. Hierover gebeld. Dan kost de vincenzo nero met korting 1800 euro. Dat is echte belazerij.

  • ronald

   11/08/2018 at 22:12

   idd vreemd, vorige week op elke fiets € 600 korting, nu nieuwe: tot 40% is bijna € 1200 per fiets. geen (inruil)voorwaarden erbij dus welk argument is er dan voor minder 40%? Verkeerde kleur ogen soms of beschadigd of verouderd model? Ik ga er niet meer heen.

 14. Arno

  05/07/2018 at 10:03

  Herman heeft gelijk. Wat zo jammer is dat men bij Stella wazig doen over allerlei zaken zoals inruil. In de reclames geeft men hoge inruil voor uw oude fiets maar dan telt ineens weer een bruto prijs van de fiets een paar honderd euro’s hoger waardoor je eigenlijk een schijntje voor je inruilfiets terug krijgt.

  • ronald

   11/08/2018 at 22:14

   nee, dat is niet zo bij ons; we kregen 6.8.18 twee x zwart op wit 600 E korting “als de inruilfietsen maar reden”.

 15. Michiel Werkhoven

  20/07/2018 at 15:41

  Ook ik vind de ondoorzichtigheid van de prijsvorming op hun website en de redelijk opdringerige acties die over het algemeen gebakken lucht lijken te zijn (oftewel niet echt een korting, maar doen alsof…) jammer. Beste Stella, als je dit leest, een advies, vertrouw op de kwaliteit die je zegt te hebben en het feit dat je een Hollands product bent, en zorg ervoor dat je op je website gewoon de prijs van dat moment per fiets hebt staan en de kosten van mogelijke upgrades. Jullie vallen nu voor mij af bij mijn zoektocht naar een nieuwe elektrische fiets.

 16. Anja

  28/07/2018 at 22:57

  Ik heb 2 weken terug een Stella Livorno besteld. De vraagprijs volgens de verkoper was 1899€. Mijn vraag of ik mijn oude (e bike) in kon ruilen was: ja, maar dan kreeg ik geen andere korting. Uiteindelijk is er een prijs overeengekomen van 1500€. Nu lees ik dat de actuele prijs 1599€ is. Nu is er een actie met inruil 600€ korting
  Met inruil oude fiets! Had ik dat dan beter kunnen doen? Had ik dan de fiets voor 999€ gehad? Kan ik nu beter annuleren?

  • Isabel

   30/07/2018 at 18:32

   Stella is inderdaad heel vaag met zijn prijzen.
   Ben er ook helaas ingetrapt!
   Het zijn hele slimme verkooppraatjes,als de fiets net zo goed is als de manier waarop
   ze de fiets verkopen komt het wel goed.

 17. Herman

  02/08/2018 at 10:05

  Ik ben benieuwd naar de prijs van de stella azzurro nero. In de winkel van stella kost die namelijk 2199,00 Met 8 versnellingen en 9 standen op display. Lijkt mij dan aan de hoge kant, of niet Elly? Ik krijg dan wel 600,00korting op inruil.
  Is dit overigens een goede koop, deze fiets? De verkoper heeft inderdaad veel praatjes, niet kundig en geeft niet een heel betrouwbare indruk aan de klant.

 18. P vd Berk

  13/08/2018 at 10:49

  Net een onderzoek hierover gelezen, stond ergens in een krant vandaag. Als je de prijzen erbij zet verkoop je meer.

 19. R Heijveld

  25/08/2018 at 10:59

  Zojuist in Bemmel geweest. Met mijn inruil fiets (voor 600,-) en wilde een Alegra (999,-) kopen…..
  maar opeens was de prijs van de Stella fiets geen 999,- maar 1599,-….
  Stella is een farce!!!
  Koop er NIET….

 20. J Sneep

  29/08/2018 at 14:53

  Wij hebben 2 Stella Verona’s, intussen 5 jaar oud, 1 Stella Vicenza van 3 jaar en recentelijk een Stella Azzurro.
  Geen problemen met de fietsen op een kleinigheid na. Dit gemeld via de app en de volgende dag verholpen.
  Aanbevolen. En de prijzen? Daar ben je zelf bij.

 21. Henk de Vries

  04/04/2019 at 16:56

  Ik had laatst ook een incidentje bij Stella. Op de volgende site zag ik een prijs voor de Stella Trekking Premium MDB:
  https://www.ebike-site.nl/pricewatch/527/stella-trekking-premium-mdb-2019-heren.html

  Ik ben naar het Stella Testcentrum in Rijswijk gegaan en daar werd de prijs werd ter plekke 500 EUR verhoogt. Uiteraard was ik boos en heb ik de prijsvergelijker http://www.ebike-site.nl gemaild.

  Zij waren bekend dat Stella de prijzen verhoogd als je eenmaal daar komt.

  Als alternatief voor de Stella adviseerde zij de Brinckers Le Mans M330 NuVinci 2019. Brinkers komt vaak goed uit de test komt bij oa de Nationale E-bike Test, ANWB en de ebike test van het AD.
  https://www.ebike-site.nl/pricewatch/602/brinckers-le-mans-m330-nuvinci-2019-heren.html

  Ik heb die Brinckers elektrische fiets via hen aangeschaft en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben.

  Toevallig kwam ik op dit artikel terecht en besloot mijn ervaring toch maar even te delen…een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 22. Cora

  22/04/2019 at 17:51

  De Stella Dolce staat vanaf 1349,00 maar bij de inruilactie werd glashard beweerd dat deze niet meer gemaakt werd. De Dolce met 7 versnellingen wel, prijs 1999.00.
  Na deze actie was de 7 versnellingen 1549.00. Hoezo belazerd? De reclame code commissie heeft al stapels klachten binnen. Schroom niet om te klagen bij de RCC.

 23. Johan

  22/04/2019 at 19:50

  Stella zet nu geen prijzen neer. Dat gebeurt bewust,en de reden is dat ze zo de mensen kunnen besodemieteren waar u zelf bij staat. Ze geven zogenaamd flinke korting, maar in werkelijkheid krijgt u heel weinig korting. Dat heeft de consument op deze manier niet in de gaten. Ik koop geen Stella fiets meer. Stella bedankt om mij voor de gek te houden. Zo hebben jullie weer een fiets minder verkocht.👍

 24. Daniel

  15/08/2019 at 19:44

  Vandaag bij Stella langs geweest voor de Stella Fiora welke een folderprijs heeft van 1499euro. Eenmaal daar kostte hij ineens 2199 euro maar als ik een andere fiets zou inruilen (moest wel een luxe fiets zijn) dan kon er wel 650 euro af dacht hij(hij moest het wel na gaan vragen want wist niet of de actie gold voor de Fiore 2019). Heel aparte manier van verkopen. Dacht zeker dat ik geen internet had ofzo. Maar niets meer gezegd en gewoon weg gegaan. Geen Stella voor mij. Zal misschien een goeie fiets zijn maar er zit een smerig bedrijf achter.

 25. Jan

  30/08/2019 at 09:28

  Het gaat uiteindelijk erom wat je netto moet betalen. Stella Livorno FDST Superior 8 versnellingen met 14,5Ah accu 522W
  bruto prijs € 2.399; na inruil oude fiets netto bij te betalen € 1.700,=.
  Wanneer je nog een hele nette inruilfiets hebt, moet je deze niet inruilen bij Stella, want dan moet je nagenoeg hetzelfde bijbetalen dan bij inruil van een oude fiets. Dat heeft te maken met de korting, verklaarde de verkoper.
  Levertijd is nog wel een dingetje, kleur, maat; niet op voorraad, levermoment is vaak weken later dan op aankoopbevestiging staat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top