45kmh

Stromer ST1 X, nieuwe snelle e-bike

Stromer, de Zwitserse e-bike fabrikant, komt in 2017 met een nieuwe snelle elektrische fiets. Die gaat Stromer ST1 X heten, en wordt net als de huidige ST2 topmodellen, uitgerust met high-end OMNI technologie.

stromer_st1x

stromer-st1x_witST1 X ‘cross over’, een premium instapmodel
De ‘X’ in Stromer’s nieuwe ST1 X staat voor ‘cross over’, waarmee de Zwitsers willen aangeven dat de technieken uit de ST2 klasse oversteken naar de  ST1 ‘instapmodellen’. Hiermee wordt deze dikke speed e-bike in de markt gezet als Premium instapmodel. Wat die OMNI-technieken inhouden vraag je? Connectivity, de fiets praat met je smartphone via de exclusieve OMNI app . Deze voorziet de elektrische fiets ook van navigatie, opties voor fine-tuning van het aandrijfsysteem en een anti-diefstal systeem.

De ST1 X krijgt daarnaast ook meer power, grotere actieradius en een ander framedesign, in vergelijking met de huidige ST1 modellen. De e-bike wordt uitgerust met de door Stromer zelf ontwikkelde 500 Watt Cyro achterwielmotor die 35 Nm kan leveren. Niet heel indrukwekkend, maar toch wordt de 45km/u er makkelijk mee bereikt. De accu zit in de schuine buis en heeft een inhoud van maar liefst 618 Wh, goed voor 120 kilometer….onder ideale omstandigheden. Als dat je niet genoeg is, kun je ook nog voor een optionele 814 Wh batterij gaan.

stromer-st1x-oranje

Elegante fiets
Stromer heeft veel aandacht besteed aan een cleane look. De meeste kabels zijn netjes weggewerkt in het frame, en het bedieningsscherm is aanraakgevoelig….minder knoppen nodig dus. De ST1 X wordt uitgevoerd met een 1×11 aandrijving. Dus slechts 1 tandwiel vooraan, dat scheelt een voorderailleur, extra kabels daarvoor en een shifter op het stuur. Minder kabels en onderdelen zorgen ook voor een lager gewicht. Voor Stromer begrippen is de 26 kilo die de ST1 X weegt best laag. Zoals we van Stromer gewend zijn rolt hij op 26″ wielen en wordt de snelheid er veilig uitgehaald met prima doseerbare schijfremmen van Tektro.

De adviesverkoopprijs van de nieuwe Stromer ST1 X gaat 4.990 euro bedragen.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top