45kmh

Supersnelle elektrische fiets, 75km/u!

SpitzingAls je snel op je werk wilt zijn en toch de ‘fiets’ wilt nemen, dan is deze M1 Spitzing e-bike wellicht de oplossing voor jou.

We hebben de gewone elektrische fiets die 25km/u gaat en dan is er de speed pedelec, de categorie e-bikes die tot wel 45 km/u gaan. Om die laatste is de afgelopen tijd veel te doen. Mogen die nu wel of niet op het fietspad? En zijn het nog wel fietsen, of moeten we ze brommers noemen? Als het aan TQ-systems & M1 sporttechniek ligt is het allemaal discussie om niets. Want fietsen met 450Watt vinden ze niks bijzonders daar.

Zij maakten deze supersnelle e-bike, de M1 Spitzing. Met een motorvermogen van 850Watt en 120Nm torque! Genoeg om een topsnelheid van 70 km/u te halen, Daarmee ben je, zeker in de spits, sneller van Utrecht naar Amsterdam dan met de auto. En het gaat nog comfortabel ook, want de fiets is uitgerust met zowel voor als achtervering (150mm). We zouden er ook wel eens een rondje Schoorl mee willen mountainbiken.

Het frame is gebouwd van carbon, voor een zo licht mogelijk eindgewicht en optimale stijfheid. Het motorsysteem weegt ondanks het mega-vermogen toch maar 4,5 kilo. De prijs is het enige minpuntje. Deze speedbike kost zoals je hem hier op de foto’s ziet een slordige 15.000 euro!

Deze snelle elektrische fiets is al in 2014 geïntroduceerd, maar onlangs deed het Belgische programma Terzake een leuk testje op het circuit van Zolder. Ja, op het circuit want (helaas?) mag je met deze fiets nog niet legaal op het fietspad:

Nog wat plaatjes van de speed e-bike:

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top