Nieuws

Swytch, een e-bike voor 250 euro!

250 Euro voor een e-bike? Ja,het kan. Mits je al een gewone fiets hebt. Startup Swytch gaat crowdfunden en als je als een van de eersten instapt krijg je voor 299 dollar, net 250 euro, een ombouwsetje. Daarmee maak je in een paar minuten van je gewone fiets een e-bike.

Ander wiel, stuurtas, rijden

Het werkt simpel. Je krijgt een nieuw voorwiel met een ingebouwde motor. Plus een stuurtas waar een accu en de controller inzit. Een voorwiel monteren kan iedereen, een stuurtas ophangen ook. Met de accu kun je zo’n 40 kilometer fietsen, met maximaal 25km/u. Een grotere accu, of een luxer bedieningspaneel is optioneel.

Swytch ebike

In de doos zitten ook nog twee sensoren. 1 voor het trappen en 1 voor het remmen. Klinkt simpel. Je kunt ook uit allerlei wielmaten kiezen, en bij de prijs inbegrepen zijn ook de binnen- en buitenband. De verbinding tussen de accutas en de motor loopt via een slimme tasbevestiging. Die mount bevestig je vast op het stuur en daar klik je de tas op als je gaat fietsen, en je haalt die er weer af als je de fiets wegzet. De kabel tussen de stuurmount en de accu moet je dus ook eenmalig monteren. Dat, samen met de sensoren doet ons vermoeden dat  ‘een paar minuten werk’ misschien ietwat optimistisch ingeschat is. Maar heel ingewikkeld klinkt het allemaal niet, laten we er een half uurtje van maken.

Je kunt je nu inschrijven op swytchbike.com, dan krijg je een seintje zodra de pre-orders open gaan. De eerste 500 aanmelders krijgen de set voor 299 dollar, dat is 54% korting op de beoogde adviesverkoopprijs.

4 Reacties

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top